2011. júl. 24.

A Stacy Jones ügy - Harmadik fejezet

A vizsgálatok szerint a lábnyomon található szennyeződés ténylegesen motorolaj volt, és hála az egyik ismerősömnek, megtudtam, hogy a lábnyom mérete 44-es. Utam így nem véletlenül Peter munkahelyére vezetett. Barátunk nem nagy meglepetésemre javításokkal foglalkozott, viszont a bakancsa 46-os méretű.



Peter munkahelye


Az egész kereskedésben csak egy ember hord 44-es lábbelit, egy bizonyos Thomas Woods, aki nem mellékesen a vőlegény egyik legjobb barátja és legrégebbi munkatársa. Érdekes szituáció volt ez az egész, láttam Peter arcán egy kis félelmet amikor beléptem, és talán egy kis megkönnyebbülést is amikor sikerült megtalálnom az emberemet. Nem tudom, lehet hogy ezt már csak én magyarázom bele, nagy trauma érte most őt, az mindenesetre furcsa, hogy már ilyen hamar munkába állt. Később ellenőriztem a bakancsot, a lábnyom egyértelműen attól származik, nemsokára kihallgatom Woods-ot, és akkor majd többet fogok tudni.

Woods Bakancsa



Körbenéztem, szimatoltam, és sikerült megállapítanom hogy a gyógyszeres dobozhoz tartozó szert nem szedett senki az eddig megismert alanyok közül, de biztos vagyok benne, hogy ez fog elvezetni a gyilkoshoz. Azonban többre van szükségem puszta megérzéseknél, hiába a tapasztalat, az alapján még senkit sem ítéltek el. Kezd érdekessé válni ez az ügy, több van benne mint gondoltam. Mr. Black elutazott valamelyik rokonához, nem tudom hogy egybevág-e a gyilkossággal, mindenesetre ráállítottam egy emberemet, aki 24 órás megfigyelés alatt tartja. Woods kihallgatása után jelentkezem.

(Utóirat: Ebben a postban nincs megfejteni való rejtvény. Mivel gyorsak voltatok, most várnotok kell egy keveset, ameddig sikerült megfelelő feladványt kitalálni, és nem is akarom elsietni ezt az ügyet. Valószínűleg nem ez az utolsó ilyen bejegyzés, terveim szerint minden ügyben lesz egy-egy ilyen, ahol nincs rejtvény, de a történet szálát továbbviszi, és megalapozza a következő fejezetet. Addig is gyárthattok elméleteket, de amint elkészülök a folytatással, jelentkezni fogok.)

31 megjegyzés:

  1. lehetséges,hogy Stacey megcsalta Petert a legjobb barátjával,ezzel a Woods-al?Hm...majd kiderül.Köszönjük a mihamarabbi újabb postot!:)

    VálaszTörlés
  2. és ha Peter csalta meg Stacyt Woodsal? :D

    mindenesetre érdekes, hogy lett még egy emberünk. Nem tartom kizártnak, hogy cinkosok, de az indíték még mindíg hiányzik

    VálaszTörlés
  3. Az lehetséges, hogy Woods-nak nagyon tettszett Stacy, elment hozzá, meglátogatta a munkából haza fele, rámozdult Stacy-re, Stacy megütötte, erre Woods megfogott egy párnát és megfojtotta Stacy-t.
    De, a gyógyszereket ez még mindig nem magyarázza, ez csak egy elmélet.

    Mafia

    VálaszTörlés
  4. És még annyit mondanék, hogy lehet azért fojtotta meg az elutasítás után, hogy a jegyese meg ne tudja mert akkor lehet, hogy bántalmazni fogja, ezért nem volt más választása a zavart helyzetben, gyorsan cselekedett, és megfojtotta.

    Mafia

    VálaszTörlés
  5. Biztos, hogy nem Woods a tettes túl egyértelmű lenne, hogy stimmel a méret, meg hogy Peterrel ilyen jóban van. Szerintem a tettest még nem ismerjük.

    SGT

    VálaszTörlés
  6. Mafiának igaza lehet, a gyógyszer meg ugy jön a képbe hogy Peter mondta Woodsnak ,hogy Stacy mostanában depreszios, és Woods ugy volt vele akor akár öngyilkos is lehet

    VálaszTörlés
  7. Szerintem Peter titokban megnyerte az ötös lottót és a Krisna völgybe tervezett jövőjét alapozgatta, amikor Stacy benyitott a háló szobájába, és meglátta a készpénz kupacban fetrengő meztelen Petert. A látvány annyira feldúlta, hogy megnézte a Seherezádé legújabb epizódját és altatókat szedett be amiket a szomszédtól lopott. A maradékot a konyha malacba aprította, majd felelőtlenül a földre hajította a gyógyszeres dobozt. De késő volt hiszen skizofrén énje előtört és ön magát megfojtotta. De még utolsó erejével számokat írt egy összeégett és perforálódott papír cetlire. Amikor édesanyja benyitott, Mr Woods cipőjét viselte mivel lerobbant a kocsija a Hoth bolygón és egy eltévedt Vampa lerágta a magassarkúját. Ezért találták meg Mr Woods lábnyomát mivel kölcsönadta a hölgynek a bakancsát. A szomszéd meg elutazott Csernobilba.

    Ügy megoldva :D

    VálaszTörlés
  8. kész, ezzel nem lehet vitatkozni :D

    VálaszTörlés
  9. LokosGuba elképzelhetős , sőt. Ugyanakkor csak hogy haladjunk is. A bakancs megegyezik méretileg és a talp formája is. Viszont a többi bizonyíték nem stimmel. Véleményem szerinti megoldás (a teljes ügyre az eddigi bizonyítékokat összevetve)
    több változat is lehet:
    - Woods a tettes mert vonzódott az áldozathoz;
    - Peter a tettes mert rájött Stacy és Woods közti viszonyra ezért Stacyt kinyírta (és itt jegyezném meg , hogy a bakancsot pedig Woods besározására használta, és ez a legvalószínűbb).
    Szerintem a második eset az egész történet megfejtése.

    Alaphang.

    VálaszTörlés
  10. CSI-ból kiindulva:
    Woods megcsinálta a csajt, Peter megtudta de, hogy ne legyen gyanús ezt eltitkolta. Peter ellopta a bakancsot, bement a nőhöz, egy párnával megfojtotta, a bakanccsal csinált egy félrevezető nyomot. A gyógyszer Mr.Black-é lesz, amit Peter elemelt, és beszedte ott meg direkt (vagy véletlenül) kiesett.

    VálaszTörlés
  11. Ha a gyilkos öngyilkosságnak akarta beállítani a helyszínt, akkor miért nem állította fel a lámpát? Valószínű azért, mert nem volt előre kitervelt. Azt már főleg nem értem, hogy az ajtó miért lett bezárva. Az ajakrúzs pedig elárulja azt, hogy a hölgynek eszébe se jutott bevenni az altatót és lefeküdni. Hidegvérű gyilkosság történt, és gyanúsítottam is van, de inkább megvárom a folytatást.

    VálaszTörlés
  12. Szerintem a megoldás:
    -Woods és Stacy, kavartak
    -Stacy stresszes volt, hogy lebukik a jegyese előtt, ezért szedte a gyógyszereket, Woods átment Stacy-hez munkába menet, Stacy szakított vele, nem tudta folytatni, mert már túl stresszes volt, Woods erre leteperte az ágyra, így leverték a lámpát, és vele együtt a gyógyszeres dobozt is, Woods fogta a párnát, és megfojtotta Stacy-t. Az indíték, vagy az volt, hogy Woods félt, hogy Stacy elmondja a jegyesének, hogy Woodsal kevertek, és ezért ölte meg, vagy azért, mert nagyon dühös volt, és azt gondolta, hogy ha az övé nem lehet, akkor másé sem. De az indíték még bizonytalan, meg kell várni a kihallgatást.

    Mafia

    VálaszTörlés
  13. Szerintem nem csak Peter a tettes.
    Ki tudja,nem értünk a végéhez.
    Én arra gondoltam ,hogy:
    peter és woods ölték meg a nőt hiszen Peternek lehet hogy kulcsa volt a házhoz és éppen be akart menni de arra felé jött a munkából woods és meglátta.Vagy megfenyegette peter woods-ot vagy lefizette ki tudja.

    VálaszTörlés
  14. Szerintem Woods ott járt a Stacy-nél mivel viszonyuk van, azért volt ott a lábnyom és ezért volt rúzsos Stacy. Peter mikor meg tudta (Stacy elmondta neki az nap este, vagy rájött) és megfojtotta a Stacy-t ugyan azon az estén mikor Woods is ott járt. Lámpa eldölt a dulakodásban. A gyogyzser nem tudom hogy kerülhetett oda.

    VálaszTörlés
  15. Szerintem Stacy csalta meg Peter-t Woods-al. Peter nem volt a városban ezért Woods ott volt Stacy-nél innen a lábnyom. Az elkenődött rúzsfolt lehet az aktus eredménye vagy lehet Woods erőszakos volt. Szerintem Stacy bűntudat miatt ölte meg magát.

    VálaszTörlés
  16. Tények:
    Aznap este ez a Woods járt Stacy-nél. Mivel Woods jó barátja volt a vőlegénynek, ezért tudta, hogy nem lehet otthon. A lány az utóbbi időben nem ment ki az utcára, ez lehet akár Woods miatt is. Valahová el akart menni, ezt a rúzs miatt mondom, és amikor ajtót nyitott, találkozhatott Woodsal, aki máshogy nem tudott volna bemenni.
    Hogy Woods miért ment oda, azt a kihallgatás után tudjuk meg (de nem hiszem, hogy igazat mond).
    Valamiről beszéltek, de nagy az esély rá, hogy nem értettek egyet, ezután Woods rátámadott Stacyre. El kellene menni a helyszínre, mert az a lábnyom túl kevés ahhoz, hogy bebizonyítsa, hogy Woods csinált is valamit - elképzelhető, hogy csak benézett hozzá.
    Eddig elég jó a történet :)

    VálaszTörlés
  17. Szerintem ez egy öszzeesküvés Stacy ellen:
    -Woods-é a cipő
    -A szomszédé az altató
    -A mami az ártatlan, pedig ez az ő műve mert nem szerette Petert és a lányát is féltette tőle, Így megőrült és kinyÍrta lányát, és Peter-re fogja.

    VálaszTörlés
  18. azt gondolom Stacyn kívül még 3 ember járt aznap a házában
    Woodsnak szerintem semmi köze a gyilkossághoz
    az elsődleges gyanusítottam Mr. Black

    VálaszTörlés
  19. A feldöntve hagyott lámpa, a szanaszét hagyott cetlik egyértelműen arra utalnak, hogy a gyilkost megzavarták nyomeltűntetés közben, és gyorsan kellett távoznia.

    Talán épp Woods volt a megzavaró, aki belépett, levette bakancsát a bejárat mellett, szólítgatta Stacyt, de hiába, nem jött válasz: holtan feküdt az ágyában.
    Woods nem értesíthetett senkit, mert akkor kiderült volna a kettejük viszonya, így gyorsan kilopózott és többet vissza sem jött.

    VálaszTörlés
  20. Az elméletem: Az anyja a gyilkos, okot nem tudok, de biztos veszekedtek, Stacy a lámpával akarta megvédeni magát, de az anyja megfojtotta. Ja, és a gyógyszert csak úgy odarakta. Bár az is szerepet játszhat, hogy miért van megégve a papír.
    Az ajtó meg azért volt bezárva, hogy azt higgyék, hogy a depresszió miatt magára zárta az ajtót, nehogy megzavarják.A rúsz meg azért, mert lehet, hogy mást várt, de közbe az anyja volt.

    VálaszTörlés
  21. Woods ott volt Stacy-nél mivel viszonyuk van ,Stacy leakarta zárni a viszonyt veszekedtek elborult a lámpa. Mr.Black mivel zajokat hallott, átment Stacy-hez. Már régóta tetszett neki a lány szerelmet vallott Stacy elutasította ezért a párnával meg fojtotta. Mivel beteg ember volt a gyógyszerhez könnyen hozzá jutott. A papír cetlire ő írta a rá a rejtvényt hogy elterelje a gyanut magáról. Meg a búcsú levelet is ő csinálta.

    VálaszTörlés
  22. Én is tartom magam az anyához! Indíték is van. Talán ő is tudott Stacy afférjáról Woods-al, és erkölcsileg csalódott a lányban, sőt, talán elkezdett undorodni tőle, anyai nevelésének kudarcaként élte meg. Félt a megaláztatástól, hogy ez kiderül. Stacy gyógyszerezte magát, mert - ahogy már előttem írták - nem bírta a stresszt. Egyszer aztán átment az anya, hogy kérdőre vonja Stacy-t, csúnyán összevesztek, és az anya megfojtotta. Aztán pedig, hogy tönkretegye a lánya házasságát szétziláló embert, gyanúba keverte egy 44-es cipővel, amit be is olajozott. Ez az én véleményem...

    VálaszTörlés
  23. Vagy az is lehet, hogy az anyjának is 44-es cipője van.

    VálaszTörlés
  24. Stacy a ribi mindenkit be akar mártani a baráti köréből!
    Elhatározz hogy öngyilkos lesz. De szenvedjen mindenki. Lenyúl a szomszéd bácsitól erős nyugtatókat. Lenyúlja Woods bakancsát egy kis olajat. Mivel ha hordaná valaki akkor rég lekopik, lecsöpög mire Stacy-hez érne. Hazamegy. Pecsétel egyet a padlóra a bakival. Visszaviszi. Leborítja a lámpát otthon. Ír egy levelet amiben JÖVŐBELÁTÓ képességével megjósolja a halálát. Ír egy cetlit. Kiveszi az ajtóból a kulcsot, hogy mami ha jön be tudjon jönni. Beveszi a nyugtató/altatót és arccal lefelé belefekszik a párnába ahol saját maga megfullad mivel ájult és nem tud megmozdulni.

    Mami bemártva mert Ő találja meg. Pasi bemártva, mert Woods bakiját kölcsön vehette volna bármikor. Woods bemártva mert Ő is tehette. Tolókocsis bemártva a gyógyszer miatt. Mindenki tök ideg és fél közben senki se tette. Egy utolsó bosszú egy ribitől! :)

    VálaszTörlés
  25. én is csak arra tudok gondolni hogy Stacy csalta Petert.Az előző fejezetben a párnán található rúzsnyomok is erre utalnak,hiszen lefekvés előtt miért rúzsozná ki magát Stacy?Lehet hogy a szeretőjét várta,de Peter jött helyette aki ekkor már tudta hogy Stacy csalja,ezután vitatkoztak,dulakodtak és Peter megfolytotta a lányt.

    M.J

    VálaszTörlés
  26. Hmmm egyre inkább bonyolódik. Így akkor Woodsra terelődik egy kicsit a gyanú, de neki milyen oka lenne? Féltékenység? MJ mellesleg egyáltalán nem biztos, hogy le is feküdt.. lehet hazaért valahonnan azért volt rúzsos.. ha meg az altatóval "kábították" el akkor nyilván nincs az embernek már ereje, hogy lemossa a sminket meg stb... de ki tudja, várjuk a következő fejezetet ^^

    VálaszTörlés
  27. Mellesleg az is lehetséges, hogy Peter direkt csinálja a magára mutató bizonyítékokat, meg minden, hogy elterelődjön róla a gyanú :D Kissé feltűnő, hogy most meg olyan ártatlannak tűnik, túl ártatlan, na mindegy én még mindig tartom, hogy Black vagy az anya volt

    VálaszTörlés
  28. A tények:
    -Stacy párnáján rúzsnyomokat találtak,erre utal a cetlin a párna szó
    -Woods bakancsának nyomát találták Stacy szobájában,ezt szintén említik a cetlin
    -Az eddig megismert gyanúsítottak közül csak az anyának és Peternek volt kulcsa,de lehet hogy Stacy adott egyet a szomszédnak is,baj esetére
    -Az ajtón nem látszottak erőszakos behatolás nyomai (ez nincs megerősítve),így tehát a tettes vagy a kulcsával jutott be,vagy az áldozat engedte be.
    A következtetések:
    -Stacey vagy vendéget várt,vagy éppen hazaért valahonnan,azért volt kirúzsozva
    -A bakancsot el is lophatták Woodstól,hogy gyanúba keverjék.
    Szerintem a gyilkos direkt hagyta a nyomokat,és a cetlit meg a búcsúlevelet is.Hiszen a búcsúlevéllel meg lehet fejteni a cetli tartalmát,így pedig eljutunk a nyomokhoz.Ha viszont valóban az áldozat írta a leveleket,akkor viszont nem értem,miért szerepel a párna a cetlin...A gyógyszeres dobozt,mint az kiderült,bárki beszerezhette, és úgy tűnik két céllal hagyhatták a helyszínen: ezzel akarták gyanúba keverni a szomszédot VAGY ezzel akarták az öngyilkosság látszatát kelteni,ami viszont nem valami ügyes húzás,mert a holttest vizsgálata közben kiderülhet,hogy az áldozatot igenis megfojtották.A gyanút egyértelműen előbb Peterre,majd Woods-ra terelik.Az előbbinek alibije van,amit ki kellene vizsgálni.Feltételezhetjük hogy Stacy igenis csalta Petert a legjobb barátjával,és Peter ezt megtudta,azért volt Stacy mostanában úgy lehangolva.Viszont az is lehetséges,hogy Peter csalta Stacy-t valakivel,és Stacy ezt tudta meg,és ez okozta a rossz kedvét.Talán öngyilkossággal fenyegetőzött Peternek,ezért megírta a búcsúlevelet,viszont a gyilkos átjavíthatta a C betűt,miután megölte a lányt.Jó lenne tudni,hogy a levelet tényleg Stacy írta-e.
    Ezek egyelőre találgatások,még elég kevés a bizonyíték,jó lenne a nyomok közül legalább egyet megcáfolni vagy bizonyítani.

    VálaszTörlés
  29. Ha Stacy az anyját várta volna,nem hiszem hogy kirúzsozta volna magát.Ebből a tényből sokkal inkább arra következtetek,hogy Stacy vagy a vőlegényét vagy a szeretőjét várta.Persze lehetséges,hogy a rúzsfoltot is céllal kenték fel a párnára vagy az áldozatra...sajnos túl sok a buktató,konkrét tényekre lenne szükségünk.Egyelőre az én meglátásom szerint még nem zárhatunk ki semmit,a nyomok mindenkit gyanúba kevernek.Jó lenne kihallgatni a gyanúsítottakat,és ellenőrizni az alibijüket is.

    VálaszTörlés
  30. Az nem egy rossz elmélet amit az egyikőtök írt, hogy Woods átment Stacy-hez rámozdult, de Stacy elutasította és ez nem tetszett neki és hát megölte. De a gyógyszert ez tényleg nem magyarázza.

    VálaszTörlés