2011. júl. 25.

A Stacy Jones ügy - Negyedik fejezet

Másnap korán reggel elindultam az őrsre, gyorsan kellett kihallgatnom Woodsot, nem akartam sokáig bent tartani. Minél előbb tudni akartam amit ő, és hogy miért járt Stacy lakásásban. A nyomok amúgy is hamar kihűlnek, nincs sok időm. Az emberem, Thomson, akit ráállítottam Black-re, nem mondott semmi érdekeset, az öreg nem viselkedik furcsán, nem telefonálgat, nem találkozgat senkivel. Mindenesetre továbbra is megfigyeljük, úgy érzem hogy valami rosszban sántikál.




"Pár alkalommal jártam Stacy lakásán, legutoljára a gyilkosság napján. Előtte is találkozgattunk, de csak titokban, nem tudhatta senki. Természetesen nem volt köztünk semmi, ne értse félre, meg akartuk lepni Peter-t, nemsokára lesz a születésnapja, és mivel évek óta spórol egy új verdára, gondoltuk segítünk neki."

Kissé érdekes fordulat. Beismerte, hogy járt ott, és még alibije is van, nem bombabiztos, de van. Azt mondta hogy bulizni ment a barátaival, adott pár nevet, és a hely elérhetőségeit, minden esetre utána nézek.

"El sem tudom képzelni, hogy ki akarhatta Stacy halálát, nem állt ő senkinek sem az útjában, nem bántott ő senkit! Rohadt egy világ ez."

Nekem nem mondott újat, végül is ennek a rohadt világnak köszönhetem, hogy van munkám. Woods egy vakvágánynak tűnhet, de szinte minden kérdésre megvan a válasz a fejemben. Egy dolog azonban még maradt a listámon. Kié lehet ez a rohadt gyógyszeres doboz? Biztos vagyok benne, hogy az fog elvezetni a gyilkoshoz.

65 megjegyzés:

  1. Mennyivel nehezebb ez a rohadt világ ha nem lehet újlenyomatot venni...:P Jó a blog :)

    VálaszTörlés
  2. miről akarsz ujjlenyomatot venni?talán a dobozról?:) valószínűleg csak áldozat ujjlenyomatait találnánk rajta...másról meg nemigen érdemes lenyomatot venni :S

    VálaszTörlés
  3. "meg akartuk lepni Peter-t, nemsokára lesz a születésnapja, és mivel évek óta spórol egy új verdára, gondoltuk segítünk neki."

    Ez nekem nem teljesen áll össze. Autót akartak venni neki születésnapjára? Az egy kicsit drága ajándék (pláne Stacy pénztárcájával mérve), ráadásul a kocsi olyan dolog, amit a későbbi használójának előbb ki kell választania és kipróbálnia.

    Stacy beszáll egy kis pénzzel, Woods meg szülinapi szívesség gyanánt kipofozza egy kicsit a verdát? Ez oké, de ezen meg nem szokás annyit szervezkedni (mint egy meglepetéspartyn), pláne, amíg Peter meg nem vette az autót.

    Ami a gyógyszeresdobozt illeti... meg kell kérdezni a gyanúsítottak háziorvosait, hogy írtak-e fel altatót valakinek.

    VálaszTörlés
  4. Sejtés: Stacy csalta a barátját Woods-sal. Peter erre valahogy rájött, emiatt Stacy öngyilkos lett.
    Bizonyíték: egyelőre nem sok.

    VálaszTörlés
  5. Csak párszor volt nála, mivel a munkahelyén nem tudtak találkozni, hiszen Peter mindig ott volt. Nem akartak kocsit venni, csak besegíteni neki, Stacy sokat spórolt erre, ez is magyarázat arra, hogy volt némi anyagi problémája.

    VálaszTörlés
  6. De szerintem akár hamis telefonszámot is megadhatott a helyről, és valamelyik bűntársa vette fel, és ő igazolta, elég gyanús, hogy autót akarnak venni neki szülinapjára, nem 1 olcsó ajándék Stacy-nek nem lehet annyi pénze, Woods meg miért venne a munkatársának 1 autót? Sokan hitelre vesznek autót, de ő készpénzel kifizetné hitel nélkül? Ennyire Woods sem keres jól, se Stacy.
    Woods hazudik.

    Mafia

    VálaszTörlés
  7. Mégis, azért egy tisztességes autóra nehéz lenne összespórolni hitel nélkül, és hitelre vett autó nem a legjobb ajándék :/

    Mafia

    VálaszTörlés
  8. Tudom mi vezethetett félre. Az új verda, az csak számára új, nem pedig szalonból vásárolt nullkilóméteres. Peter régóta spórol, Stacy pedig titokban szintén, hogy majd segítsen a párjának, segítségül megkérte Woods-ot, nézzen körül, milyen autót tudnak vásárolni a pénzen, mivel Peter nem foglalkozik vele, hiszen ő nem tudja hogy a pénz szinte teljesen összejött már.

    VálaszTörlés
  9. A gyógyszer receptre váltható csak ki ? El kéne menni a gyógyszertárba megkérdezni emlékszik-e ki vette.

    VálaszTörlés
  10. Stacy-t felboncolták már? Nem biztos, hogy bevette azokat a gyógyszereket, lehet csak öngyilkosságnak álcázták, és azért rakták oda. El kell menni a közeli gyógyszertárakba, megnézni, hogy kik vásároltak ilyen gyógyszert az elmúlt 1 hétben. Aztán leszűrni kik laknak a közelbe, vagy kinek volt bármilyen nemű kapcsolata Stacy-vel, esetleg az anyával, és Peterel. Lehet valaki fájdalmat akart okozni Peternek, vagy Stacy édesanyának.

    Mafia

    VálaszTörlés
  11. Hudson mar egyszer leírta, hogy nem köthető senkihez, biztos, hogy a szövegben van elrejtve valahol a bizonyíték, csak meg kell találni.

    VálaszTörlés
  12. Szerintem van egy orvos a családban, vagy egy olyan személy, aki kórházban dolgozik: Így mindenféle recept nélkül hozzájuthat bármilyen gyógyszerhez, és a gyógyszer eltűnése senkinek se tűnik fel.

    uchi

    VálaszTörlés
  13. A mostani álláspont szerint Black-re gyanakszom. Nem csinál semmi érdekeset, nem telefonál nem találkozik senkivel. Mint aki elbújt.

    Mafia

    VálaszTörlés
  14. @Hudson Nyomozó: ok, így már értem.

    Nekilátok a következő nyom keresésének, bár már elolvastam egy jó párszor a szöveget, de még a képen sincs semmi rejtett felírat (végigböngésztem háromszoros nagyításban). :D

    VálaszTörlés
  15. ezt én is megcsinálta és a széken egy E betűt találtam:D a gyilkos eszerin csak Eszmeralda lehetett,vagy Emanuel.

    M.J

    VálaszTörlés
  16. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  17. megvan az idézetben ha ösze olvasuk a kezdöbetüket kijön h PETER

    VálaszTörlés
  18. "Pár alkalomma...Előtte is...Természetesen...""El sem ...Rohadt egy..." kijön hogy PETER !!! :D:D

    VálaszTörlés
  19. Szép! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  20. ezek szerint ö a gyilkos ? :O :)

    VálaszTörlés
  21. szerintem ebben a postban ugyanúgy nincs elrejtve semmi,ahogy az előzőben sem volt :)

    VálaszTörlés
  22. Szerintem akkor két lehetőség lehet vagy azért írta ki, mert ártatlan, és a valószínűbb, hogy mert ő a gyilkos. És ha ő a gilykos akkor valszeg, az van, hogy Stacy csalta Peter-t Woods-al amikor titokban találkoztak, de nem is volt titokban mert Peeter rájött a dologra. Tudta, hogy a felesége fáradt lesz, ezért fájdalomcsillapítót szerzett neki, amit bevetetett vele, aztán pedig megfojtotta.
    [16:23:44] Menmi: A másik teóriám, hogy Peter féltékeny típus volt. De Stacy nem csalta meg Woods-al Peter-t, tényleg atóra gyűjtöttek neki, de Peter rájön a titkos találkozásokra, azt hiszi, hogy a jegyese csalja, és ezért öli meg.

    Menmi

    VálaszTörlés
  23. Ez még csak azt jelenti, hogy övé a gyógyszeres doboz. Nem jelenthet semmit, mivel még van egy fejezet minimum, plusz az ügy lezárása.

    VálaszTörlés
  24. Dima igazad lesz szerintem de ha övé a gyógyszeres doboz akkor ö is ott volt azon az éjszakán vagy a dulakodásban leeshetett a földre ahogy a lámpa is eldőlt

    VálaszTörlés
  25. smartin9588 jó úton haladsz, de a megfejtés még nem teljes, van elrejtve még egy szó, ami Peter nevéhez kapcsolódik.

    VálaszTörlés
  26. a rohadt az a Peter utolsó betűje és a rohadt a gyógyszeres doboznál szerepel megint

    VálaszTörlés
  27. ezzel kapcsolódik egymáshoz Peter és a gyógyszeres doboz :)

    VálaszTörlés
  28. Azt nem említettem, sajnos elfelejtettem, de már sokszor felhoztátok. Stacy nem vett be a gyógyszerből, az üres dobozt egyszerűen csak melléhelyezték.

    VálaszTörlés
  29. így már érthető...kösz az infót!

    VálaszTörlés
  30. Igen Peter helyezte oda a "rohadt" szó kapcsolja egy máshoz Peter-t és a gyógyszeres dobozt

    VálaszTörlés
  31. Mind a kettő idézetben szerepel Stacy neve és ez kapcsolódik Peterhez, a gyógyszeres doboz Stacyé, tehát öngyilkosság történt.

    SGT

    VálaszTörlés
  32. "úgy érzem hogy valami rosszban sántikál."
    Szerintem már nem tud sántikálni szegény xDDD

    VálaszTörlés
  33. erre nem vennék mérget.Még egy SZÓ van elrejtve a szövegben,ami kapcsolódik Peter nevéhez,és a kettő együtt adja a megfejtést...

    VálaszTörlés
  34. "Stacy lakásán" "Stacy halálát" ezt okazta PETER ?:O

    VálaszTörlés
  35. @SGT ja,és Stacy nem vett be a gyógyszeres doboz tartalmából.

    VálaszTörlés
  36. menem kell most eddig jutottam :( :S

    VálaszTörlés
  37. "Stacey lakásán" + "Peter" + "Stacey halálát" ?

    VálaszTörlés
  38. ha a szöveget összevetjük a cetlin leirt számok második sorával 12,19,20,17 ha elvégezzük a műveleteket,az jön ki hogy "találkozgattunk természetesen nem tudhatta" szerintem ez nem lehet véletlen

    M.J

    VálaszTörlés
  39. az első szövegben a "lakásás" csak elírás, vagy arra utal, hogy Peter elásott valamit?

    VálaszTörlés
  40. stacy bele szeretett woods-ba és peter nagyon mérges lett és féltékeny stacy biztos beteg volt és gyógyszert kellet szednie ammit peter ki cserélt méregre amitöl fuldokolt vergödöt fel döntöte a lámpát és meg halt peter meg irta a levelet hogy öngyilkoságra utaljanak és egy koordinátát ahova rejtete a megoldást csak azt nem értem miért nem woodsot ölte meg.

    VálaszTörlés
  41. Mate5454

    Hudson Nyomozó írta...
    Azt nem említettem, sajnos elfelejtettem, de már sokszor felhoztátok. Stacy nem vett be a gyógyszerből, az üres dobozt egyszerűen csak melléhelyezték.

    VálaszTörlés
  42. a másik elméletem az hogy peter meg ölte stacy-t a kód a papiron ABC betüiböl kell ki rakni és ki jön egy szó amit C azaz 3 személyként kell fel mondani és meg van aki a gyilkos PETER

    VálaszTörlés
  43. a papíron lévő kódot már megfejtettük,ez volt a párna lábnyom.szerintem a papírra írt számokkal nem kell többé foglalkoznunk...

    VálaszTörlés
  44. a harmadik elméletem stacy ki rúzsoszta magát mert várta petert helyette woods jött C-betü cetlin=párna a rúzs nyom a párnán arra utal hogy a párnával fojtoták meg stacyt de mi elött meg fojtotta elmondta stacy hogy petert szereti és el mondja neki hogy zaklata és mindjárt jön woods meg ijedt és meg fojtota stacyt miközbe stacy rugdalozdot fel döntöte a lámpát. woods le rakott egy üres gyógyszeres dobozt hogy azt hidjék ön gyilkoság elment peterhez hogy azt mondja stacy a boltba vagy buliba ment stb be ment peter autó szalonjába woods és tocsogodt az olajba visza ment a házba és ki ment hogy petere terelhese a gyanut enyi


    mate5454 vagyok jamrik.m (Google)

    VálaszTörlés
  45. Idézet mondatainak első szavait összeolvasva ez jön ki: Pár előtte természetesen el rohadt.

    VálaszTörlés
  46. Igen, a helyesírásodból rá lehetett jönni...
    Már bocs.

    VálaszTörlés
  47. Apró érdekesség:
    Míg a cetlis képek neve csupa szám, a gyógyszeré sj2, a munkahelyé pedig szimplán car_service, két kép egyedi címet kapott:
    A bakancsé "fel", a széké "meno".
    Felmenő?

    Remélem ötletet adtam valakinek.

    VálaszTörlés
  48. Igen, a meno-t akartam most megjegyezni. Lehet, hogy az anyja?

    Dima

    VálaszTörlés
  49. Van egy PETER-ünk, és egy felmenőnk, aki valószínűleg Stacy anyja. Vagy Peter anjyáé is lehet a gyógyszer.
    Dima

    VálaszTörlés
  50. Egy tipp: A gyilkos Woods volt, aki a Stacy által spórolt pénzt akarta ellopni. A hangokat, amiket a szomszéd hallott a gyilkostól származnak, amikor az átkutatta a szobát a pénz után. Az üres dobozt pedig ott hagyta a búcsúlevéllel. Az is lehet, hogy nem akarta megölni, csak elaltatni. Indíték van, az alibije nem bombabiztos és ott járt a lakásban.

    Andy Dufresne

    VálaszTörlés
  51. Ez a felmenős dolog érdekes. Peter+felmenő lehet Peter felmenője is.

    Andy Dufresne

    VálaszTörlés
  52. Talán Peter anyjának nem tetszett fia menyasszonya, és valahogy otthagyta (direkt/véletlenül) a gyógyszeresdobozt. Azaz köze van a gyilkossághoz, talán ő maga a gyilkos.

    VálaszTörlés
  53. De ugyanígy lehet Peter apja, vagy bármelyik nagyszülője.

    VálaszTörlés
  54. Kolonel-nél a megfejtés második fele.
    smartin9588-nál volt az első.

    Peter felmenőjére utal.

    Az lesz a legjobb szerintem ha mindketten kapnak 1-1 pontot.

    VálaszTörlés
  55. Grat. :) Várjuk a folytatást!

    Gonzo

    VálaszTörlés
  56. Köszi :) és grat smartin9588-nak is!

    Izgatottan várjuk a folytatást!

    VálaszTörlés
  57. Facebook-on lenne jó ez a detektíves story, mert ott könnyebben lehet a kommenteket olvasni [az újakat]. (és még összehozná a társaságot is)
    Várom a folytatás!

    VálaszTörlés
  58. Facebook labilis az ilyenhez, mivel van hogy nem küldi el amit el kéne :S

    Rayzen

    VálaszTörlés
  59. Már tervben van a Facebook, sok jó dologra lehetne használni, de még várnék vele, aztán majd kiderül mennyire válik be. Twitteren is gondolkoztam, az talán még jobb lenne, de az meg sok embernek nincs, pedig én inkább azt használnám erre.

    VálaszTörlés
  60. Kolonel Gratulálok erre nem is gondoltam szép munka!!!

    u.i most értem haza bocs h nem tudtam részt venni a nyomozás második felében :(

    VálaszTörlés
  61. 1,Meg van a gyilkos eszköz: rúzsos párna
    2,Van 1 üres gyógyszeres doboz amiben erős altató volt
    3,Dulakodás nyomai: eldőlt lámpa
    4,Woods bakancsának lenyomata
    5,Peter felmenője ez nem tudom mivel lehet kapcsolatban talán talán aki szerezte a gyógyszert
    6,Bucsu levél

    HA VALAMIT KIHAGYTAM IRJÁTOK LE :)

    VálaszTörlés
  62. Várjunk csak rúzsos párna?mhhh
    nem hogy az áldozat is a buliba készült ami ugyebár peter alibie?

    VálaszTörlés