2011. júl. 24.

A Stacy Jones ügy - Második fejezet

Ma délelőtt visszamentem a gyilkosság helyszínére, jobban átvizsgálni a terepet, nem tetszett nekem ez az öngyilkosság teória. A gyanúm nem volt alaptalan, az áldozat melletti párna alján elkenődött rúzsfoltok voltak, ami egybevág a halottkém vizsgálatainak eredményével, miszerint a lány halálát fulladás okozta.



Emellett észrevettem egy gyanús lábnyomot a bejárattól nem messze, látszólag egy férfi bakancstól származik, és amikor jobban szemügyre vettem, megláttam rajta egy kis apró olajfoltot, szerintem motorolaj, többször is láttam már ilyet. A gyógyszeres dobozt minden esetre magammal vittem, körbe kéne szaglásznom, vajon honnan származik, ki válthatta ki, mivel ez egy erős altató, és csak receptre adják. Egy dolog azonban biztos, nem Stacy váltotta ki. Ha engem kérdeztek, nem egy profi munka, vannak ötleteim, de mindenek előtt bizonyítanom kell, így most nem is bocsátkozok mély találgatásokba. Az, hogy most merre indulok, nem egy nagy talány, az már annál inkább, hogy hogyan fogom kitalálni, kinek a bakancsától származik a nyom. Valahogy párosítanom kell hamupipőkéhez az üvegcipellőt.

74 megjegyzés:

  1. A megfejtés jelen esetben a postban van elrejtve.

    VálaszTörlés
  2. Peter egy autókereskedésben dolgozik, valószínűleg onnan származik a motorolaj. Azaz ő járt a szobában, és valószínűleg ő a tettes.

    Dima

    VálaszTörlés
  3. Igen én is arra gondoltam amit Dima írt, de még keresgélek azért... remélem nem ilyen egyszerű csak:D

    VálaszTörlés
  4. Igen szerintem is egyértelműen Peter aki az auto kereskedésben dolgozik de felmerül az hogy mi volt az indítéka és az hogy van-e szó meg erőszakolásról ?:O

    VálaszTörlés
  5. Nos, megtudtuk, hogy a gyógyszer erős altató, amit receptre adnak. És nem Stacy váltotta ki. Mondjuk azt nem tudom, hogy miből is derült ki, hogy nem ő váltotta ki, de a lényeg, hogy nem ő váltotta ki :D. Viszont Peter még gyanúsabbá vált:
    - férfi bakancsnyom --> Peter egy férfi
    - motorolajfolt --> Peter egy autókereskedésben dolgozik

    tudom, hogy egy autókereskedés, az nem egy autószerelő műhely, de valószínűleg Peter nincs túl magas beosztásban, mivel a jegyese is pénzügyi gondokkal küszködött, tehát Peter se úszkálhat a pénzben. Röviden Peter egy melós, karbantartó, szerelő, vagy valami ilyesmi, így teljesen jogos a feltételezésem, hogy tőle származik a lábnyom.

    Viszont az altatóval gondba vagyok. Lehetetlennek tartom, hogy erőszakkal vetették volna be vele, tehát Stacy mindenképp öncéllal vette be. De az ember megnézi, hogy mit is nyel le, ráadásul nem is ő váltotta ki, tehát szerintem a következő történt:

    - Stacy hazatért a munkából, hullafáradt, fáj mindene
    - Valaki (jelen esetben a gyilkos), otthon várja, vagy pedig Stacy után pár percel ér oda, mivel tudja, hogy kb mikor ér haza dolgozni.
    - TUDJA, hogy Stacy ki van fáradva, és ezt kihasználva elküldi, hogy feküdjön le, ő majd gondoskodik róla
    - Visz neki fájdalomcsillapítót (amiről tudjuk, hogy igazából erős altató), majd megvárja, míg a beszélgetésük során szépel elalszik.
    - Párnával fojtás, lámpa ledöntése stb.
    - Levél megírása, a megmaradt pirulák elrejtése/megsemmisítése, az üres doboz földre dobása, ezekkel imitálva az öngyilkosságot

    még nem tökéletes, de legalább passzol a sztori. talán bizonyítékot is találok...

    VálaszTörlés
  6. Nem biztos hogy Peter a gyilkos, mert lehet hogy az igazi gyilkos szándékosan ejtette ezeket a nyomokat hogy Peterre terelődjön a gyanú.

    VálaszTörlés
  7. Ajjjj :D De Peter nem lehet, az elejétől fogva minden bizonyíték rá mutat... túl egyszerű lenne. Én tartom a Mrs. Jones vagy Mr. Black felállást... Viszont most ezzel Mr. Blackre terelődött a gyanú.. nem értek a tolószékekhez de azt is kell szerintem olajozni, szóval számíthat abból lehet, hogy a lábnyomnak semmi köze a gyilkossághoz, az már rég óta ott van, és Mr. Black tolószékéről származik az olajfolt, ez magyarázná az erős nyugtatót is, hiszen ki tudja, hogy Black miért nem tud járni, lehet neki kell a nyugtatót, hogy aludni tudjon vagy valami.. de nekem akkor is az anya a leggyanúsabb még mindig... délután vacsorát vinni, meg túl sokat csöngetett, pedig tudja, hogy a lánya nincs otthon XD nem baj elvileg 5 fejezet lesz tuti minden kiderül :DD

    Na de most nem is ez a feladat... a bejegyzésben kell keresni a megoldást... valahogy el van benne rejtve, csak még azt nem tudom, hogy hol és hogyan, lehet az előző számsorral kéne valahogyan megkeresni :D

    VálaszTörlés
  8. De van még 1 teóriám az altatót a szomszéd adta be neki és az olaj folt a toló székből származik amikor ráfeküdt a lányra hogy meg fojtsa akkor rakhatta le a lábát és döntötte fel a lámpát
    DE KINEK VAN INDITÉKA ? ÉS MI AZ?

    VálaszTörlés
  9. És az is furcsa, hogy Stacy ki volt rúzsozva a saját otthonában.
    Talán találkozni készült valakivel? Érdemes lenne megnézni, hogy kit hívott utoljára.

    A lábnyomot pedig össze kell vetni Peter bakancsával.

    VálaszTörlés
  10. épp ez az. Amíg nem tudunk meg többet a magánéletükről, addig indítékot se találunk. Vallatást akarunk :D:D

    VálaszTörlés
  11. De ki tudja, talán maga Hudson Nyomozó a tettes:O csak el akarja fedni az igazságot, másokra kenni a dolgokat, hogy őrá ne terelődjön a gyanú :DD Mondja Hudson Nyomozó milyen kapcsolatba állt ön Stacy Jonessel :D?

    VálaszTörlés
  12. Azt elég biztos, hogy nem öngyilkosság történt, csak annak van feltüntetve. A búcsúlevélben volt egy segítség (a kiemelt C betű), amivel utána megfejthető lett a cetli értelme. Szerintem valaki tudott a gyilkosságról, de a tettest nem akarta feljelenteni (barátság miatt, vagy csak nem akarta, hogy a tettes tudja, hogy beköpték, és a szabadulása után bosszút álljon), épp ezért segítségeket adott a nyomozóknak, amikkel egy helyes úton elindulhatnak. Épp ezért az is lehet, hogy Peter járt a szobában a gyilkosság után, otthagyott egy búcsúlevelet benne a segítséggel és a cetlit, és talán véletlenül, talán direkt otthagyott egy elég egyrtelmű lábnyomot.

    Dima

    VálaszTörlés
  13. Na az a baj, hogy mindenki elméleteket gyárt... az előbb is a cetlire kellett volna koncentrálni :D ahogyan tette azt MrRogerRamone is. Szóval tessék mindenkinek a postot keresztül kasul átnézni, hiszen:
    "Hudson Nyomozó írta...
    A megfejtés jelen esetben a postban van elrejtve.
    2011. július 24. 14:47"

    VálaszTörlés
  14. Stacy-t csak a gyilkosság óta ismerem. Nem volt köztünk semmi, nem bizonyult megfelelő beszélgetőpartnernek.

    VálaszTörlés
  15. "Párosítanom kell hamupipőkéhez az üvegcipőt." Szerintem ez, lehet a kulcs csak még rákéne jönni, hogy mit is jelent valójában.

    SGT

    VálaszTörlés
  16. Az olajfolt rajta a bakancson?O.o

    VálaszTörlés
  17. hmmm elöbb a lábnyom utána az olaj folt ?:O
    ez lehetséges ?

    VálaszTörlés
  18. nem után hanem rajta... tehát pl. a cipőtalpa volt olajos, vagy ugye szándékosan lett olyan vagy valami, szerintem az nem kérdés, hogy lehetséges-e persze, hogy az :D

    VálaszTörlés
  19. Az a baj hogy megint nem leszünk okosabbak mert az olajfolt is meg a bakancs is 99%-os eséllyel Peterre utalnak:) Na hátha valaki rájön még valamire:)

    VálaszTörlés
  20. De Milcsa én arra gondoltam h előbb volt egy lábnyom és utána valaki rá cseppentett egy kis olajat a lábnyomra

    VálaszTörlés
  21. Nos a cipő, az olajfolt a lábnyom a fojtogatás mind Peter-re utal, de az altató a rokkantra tehát ezáltal 3 esetet tartok valószinűnek:
    1: Peter és Black összefogott.
    2: Peter betört Black-hez vagy valamilyen úton-módon bejutott a lakásába és megszerezte a gyógyszert.
    3: Peter hazudott az orvosnak aki pedig felírta a gyógyszereket.
    Indíték: Peter-nek szeretője van, black szerelmes az áldozatba de az áldozat ezt nem viszonozza (ez lehet a kapocs kettejük között, de ez külön-külön is igaz lehet), az anyát kizárom ugyanis a saját gyereke.

    Alaphang

    VálaszTörlés
  22. hm... ha az utolsó mondat fontos akkor Stacy Jones hamupipőke az üvegcipellő meg nem tudom ki.. Stacy Jones lábnyoma volt a padlón talán? Nem kizárt... ki tudja milyen munkát végzett.. és csak az első ránézésre egy férfinak a lábnyoma. Talán Stacy nehéz munkával keresi a kenyerét, és ő maga hagyta a lábnyomot, persze erre eléggé kevés az esély de bármi lehet.

    VálaszTörlés
  23. Ha azon a vonalon indulunk ki, hogy valaki Peter-re akarja terelni a gyanút, szerintem nagyon is elképzelhető, hogy a lábnyom sem Peter-é. Ha az ember koszon-olajos cipővel bemegy egy ház hálószobájába, nem csak egy lábnyomot hagy, és nem a hálószobában. Ha tényleg emberen volt a koszos bakancs, a lábnyomok a bejárattól fokozatosan elhalványodnának a hálószoba felé, ha pedig a bakancs viselője a hálószoba ablakán mászott be, akkor sem egy nyomot hagyna a bejárat mellett. Most újraolvasva nem tudjuk, hogy a nyom a ház vagy a hálószoba bejárata mellett volt-e, de mindkét esetben ez nem egy, hanem több lábnyomot jelentene. Egy kivétellel: a személy belép a bejárati ajtón egy lábbal, majd a másik lábáról rögtön leveszi a cipőt. Ez tényleg egy lábnyomot hagyna, de az iránya döntő lehet. Ha a lábnyom az ajtó felé néz, a fenti elmélet nem túl elképzelhető, ha viszont a szoba irányába, akkor lehetséges.
    Összességében én azt gyanítom, hogy valaki azt a lábnyomot direkt helyezte el, rajta egy olajfolttal, ami elég egyértelműen Peterre utal, és rá terelődik a gyanú. Viszont így két eset lehetséges: a tettes vagy elég buta volt ahhoz, hogy egyetlen egy lábnyomot, és ezzel egy túlságosan egyértelmű nyomot hagyjon, amin a nyomozás valamikor átlát, vagy direkt így akarta, hogy látszólag egy döntő nyomnak tűnjön, de némi belegondolás után a nyomozás rájöjjön, hogy ez nem is olyan egyértelmű.

    Dima

    VálaszTörlés
  24. Még valami 12 éves vagyok.

    Alaphang

    VálaszTörlés
  25. Dima igen... szerintem is direkt helyezték el/ a tettes véletlenül azt az egy lábnyomot kifelejtette.. akkor Peter lenne, de én még mindig tartom, hogy nem ő volt az, szerintem kizárt hogy ő legyen, csak próbálják rá kenni

    VálaszTörlés
  26. Az anyát kizárnám marad a rokkant és a jegyes.

    Alaphang

    VálaszTörlés
  27. nemtudom miből gondoljátok, hogy egy rokkantnak szüksége van erős altatóra :D

    VálaszTörlés
  28. Szerintem a rokkant, valószínű az övé a nyugtató.

    VálaszTörlés
  29. MrRogerRamone én írtam, hogy ki tudja miért rokkant lehet fájdalmai is vannak, ezért kell neki altató :D de ezek csak találgatások... anyát meg minek zárja ki mindenki mert rokon? az csak egy dolog :P én még mindig tartom, hogy Black vagy az anya volt... vagy pedig pont az a trükk az egészben, hogy annyira egyszerű :D Na de boncolgatom tovább a bejegyzést

    VálaszTörlés
  30. Meg kell tudni hányas a lábnyom mérete valószínűleg 40-es feletti és ,hogy a 3 gyanúsított közül kinek a lábával egyezik a cipő mérete.

    Alaphang

    VálaszTörlés
  31. Lehet egy olyan személy a gyilkos aki még nem is jött be a történetbe.

    VálaszTörlés
  32. Mondjuk Stacy apját kellene megkérdezni. Mert ő ugyan meg lett nevezve a búcsúlevélben, de nem lett kikérdezve.

    D.

    VálaszTörlés
  33. Ejjha kemény dió.. vajon mi lehet a fejezet megfejtése? Valaki felfigyelt valamire esetleg a szövegből? Olvastam visszafele lefele meg minden, de nem ad ki semmit...

    Mellesleg most jutott eszembe, hogy lehet senki sem váltotta ki a gyógyszert, lehet van egy orvos a családban, és ő hozzáfért csak úgy. Black nem dolgozik, szóval akkor lehet, hogy az anya orvos.

    VálaszTörlés
  34. Elképzelhető, hogy sőt, szinte biztos, hogy a cipő a kulcs, csak még nem sejtjük hogy mi benne a kulcs. Sajnos még így is keveset tudunk.

    Alaphang

    VálaszTörlés
  35. Ha orvos lenne a tettes nem nyugtatót adna neki, hanem valami olyan pirulát ami egyből megöli, szóval ez szerintem nem valószínű.

    VálaszTörlés
  36. Ha 1 számot keresünk az valószinűleg a cipő mérete.

    Alaphang

    VálaszTörlés
  37. Alaphang nyilván a bejegyzésben el van rejtve a szám... nem hiszem, hogy elég annyi, hogy a cipő mérete a konkrét szám kell

    VálaszTörlés
  38. Szerintem is cipőméret. Mert ezáltal lehet egyeztetni.

    D.

    VálaszTörlés
  39. Talán 2 ember az elkövető.

    VálaszTörlés
  40. Szerintem fontos lenne tudni mi volt Stacy foglalkozása író, újságíró, művész, gyógyszerész, informatikus, tanár, tudós, könyvelő?

    VálaszTörlés
  41. esetleg nem 42 :D? hamupipőkeüvegcipellő x2

    VálaszTörlés
  42. várjunk csak. Egy darab lábnyom? Csak egyet lépett? Miért nincs több? És hol a másik láb? :D

    VálaszTörlés
  43. vagy csak 21 nincs más ötletem jelenleg :D

    VálaszTörlés
  44. A kerekesszékeken mindig 2 lábtartó van? És azok behajthatók? Mert ezáltal a rokkant lehet a tettes. MOMO a legelső kommentben leírtam hogy ki lehet az a két elkövető akik ugyebár tettestársak is lehetnek. Black-Peter.

    Alaphang

    VálaszTörlés
  45. A szövegben 8* található meg az "egy" szó. És van egy "páros" kifejezésünk

    VálaszTörlés
  46. de lehet 17 is Stacy Jones+ bakancs mivel párosítom hamupipőkéhez az üvegcipellőt... de lehet az utolsó mondta csak egy gyönyörű metafora :D

    VálaszTörlés
  47. Meg kéne lesni a tolószékes cipőtalpát:D ha tiszta, kizárható.

    VálaszTörlés
  48. 1x5x7 az nem 42... kizárt hogy annyi legyen :D 5*7 az 35 akkor esetleg lehet a megoldás 35 is

    VálaszTörlés
  49. A 35-ös méret az gyerekcipő 40-től felfelé férfi...

    Alaphang

    VálaszTörlés
  50. persze ha 35 a megoldás akkor a pont Njugi-é, mert ő találta ki csak elszámolta magát :D

    VálaszTörlés
  51. mondjuk úgy inkább női méret (függetlenül attól, h akadnak olyan nők, mint pl én) akik nagy lábon élnek :DD

    VálaszTörlés
  52. Esetleg 44, bejegyzés dátumát összeadva.

    VálaszTörlés
  53. Alaphang vannak olyan férfiak akiknek kicsi a lábuk, másrészt egyáltalán nem biztos, hogy férfi lábnyom az "látszólag egy férfi bakancstól" látszólag. Lehet a nyomozó téved.

    VálaszTörlés
  54. MOMO, ugyanazon járunk. :D

    D.

    VálaszTörlés
  55. Előbb mint gondoltam. MOMO-nál a pont. Gratulálok.

    VálaszTörlés
  56. Franc. Lecsúsztam pár másodperccel. XD

    D.

    VálaszTörlés
  57. mostantól mindent összeadok az összes bejegyzésben XD megszámolom azt is, hogy hány ékezetes betű van :D mindent!! :D

    VálaszTörlés
  58. Az is lehetséges hogy Stacy anya punkrocker stílusban nyomja tehát megérkezett a harley davidsonján hogy vacsit vigyen a lányának amikor "belépet" és megpillantotta hogy milyen szép tiszta a parketta tehát jobb lenne levenni a bakancsot aztán észrevette a lányát eszméletlenül a hálószobában és a feldőlt lámpát.Kinek a lakása nyílik a hálószobára?

    VálaszTörlés
  59. Gratulálok! :D

    Egyébkánt a bejegyzés idejének van köze a történethez? Az érthető, hogy a 44 az a lábméret (nem?), de miért pont az időből lehetett ezt kitalálni?

    VálaszTörlés
  60. az apáról tényleg elég kevés szó esett még..vajon mi lehet vele?

    VálaszTörlés
  61. De ha Peter volt hogy tett szert a kulcsra ?

    VálaszTörlés
  62. pill 44 idő azt hiszem megvan

    VálaszTörlés
  63. 1 kérdés a lányon a rúzs számít valamit?

    VálaszTörlés
  64. Az lenne nagy fordulat, ha kiderűlne, hogy az ál-tolószékes szomszéd motoros tolószékének az üzemanyaga. Hisz ki terelné a gyanút vki másra amikor már öngyilkosságra trelte a gyanút?

    VálaszTörlés
  65. Ha Hudson Nyomozó ivott volna egy kávét és 3 perccel később írja a bejegyzést akkor 45-ös lába lenne a gyilkosnak?

    VálaszTörlés
  66. A szomszéd akár el is veszíthette a lábát egy baleset során,és azóta is gyötörheti az un. fantomfájdalom.Erre pedig biztosan adnak neki altatót.A nyomok szerintem túl egyértelműen Peter-re mutatnak,ez valószínűleg valamiféle elterelés lehet.

    M.J

    VálaszTörlés
  67. Michael Jackson orvosa ölte meg a lányt az altatóval! :DD

    VálaszTörlés
  68. Vagy Peter a gyilkos, vagy valaki rá akarja terelni a gyanút. Ha én lennék a gyilkos tuti ezt csinálnám.
    Csak az a kérdés, hogy Peter miért tette volna?

    VálaszTörlés