2011. júl. 25.

A Stacy Jones ügy - Ötödik fejezet

Rossz felé kerestem, de aztán végül csak sikerült megtalálni a helyes utat. A kihallgatás utáni napon Peter szülei felé vettem az irányt, volt ugyanis egy megérzésem a dobozt illetően. Mint az később kiderült, barátunk édesapja igencsak erős altatót szed, véletlenül pontosan olyat, amilyet a gyilkosság helyszínén is találtunk.

Peter szüleinek az otthona

Amikor ezt megtudtam, Thomson-t azonnal Peter-re állítottam, egy percre sem veszíthettem szem elől. Aztán elbeszélgettem a szülőkkel, akik egyébként fölöttébb kellemes embereknek bizonyultak. Megemlítették, hogy a fiuk az egyik este elment tőlük egy pár órára, kicsit kiszellőztetni a fejét, ahogyan ők mondták. Hozzátették, hogy kissé zaklatottnak tűnt, és nem nagyon kereste a társaságukat, inkább csak bámulta a televíziót. Kértem tőlük egy szignót a vallomásukra, és berendeltem őket az őrsre másnapra. Az a tollvonás, amit a szülők kedves otthonukban a lapomon ejtettek, volt az a mozdulat, ami a fiukat a rács mögé dugja majd, egy szép hosszú időre.

Miközben Peter felé tartottam, furcsa gondolatok futkostak át az agyamon. Nem volt ez profi munka, és nem is a legnehezebben megoldható ügy amivel valaha találkoztam. De valamitől mégis különleges volt. Sok vesztese van ennek a történetnek. Ott van a kedves, fiatal lány, akinek az életébe került a kedvessége. A féltékeny, fülig szerelmes hülye gyerek, aki hirtelen felindulásból tette tönkre az életét, és vette el azét, aki a legfontosabb volt számára. És persze a szülők és a barátok, akik gyermekekben csalódtak, vagy elveszítették őket. Az ilyen történeteknek csak vesztesei lehetnek. Ez volt az a mondat, amit magamban motyogtam, miközben a gyilkosra ráadtam a bilincset.

(Köszönöm szépen a segítséget és a közreműködést, ami nélkül nem oldhattuk volna meg ezt az ügyet. Ez volt az első, és szerény véleményemet eldugtam róla nektek a postban. A következő ügy már készül, és reményeim szerint elégedettek lesztek majd vele. Sokat sikerült tanulni ebből, de ez kell ahhoz, hogy egyre jobbak legyünk. Az valószínűleg lassabb lefolyású lesz mint ez, de a struktúra hasonló. Nemsokára találkozunk, és addig is sikeres nyomozást kívánok!)

31 megjegyzés:

  1. Nem volt ez profi munka, és nem is a legnehezebben megoldható ügy

    Erre gondoltál? :D
    Ha nem, ne vedd sértésnek :D

    Mafia

    VálaszTörlés
  2. De erre. A következő ügy szerintem mindenképpen jobb lesz majd, pár napon belül felkerül az első fejezet.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó volt! Csak így tovább!
    Azt gondoltam, hogy az ügy kicsivel bővebb megmagyarázását kapjuk meg, hogy Te hogy tervelted ki az egészet, például a segítő cetlik, a lábnyom kérdése. Mondjuk egy alapos beismerő vallomás Peter-től, hogy miért, mikor és hogyan tette.

    Dima

    VálaszTörlés
  4. Ezen én is sokat gondolkodtam, ha erre van igény, akkor így lesz, viszont én úgy gondoltam, hogy nem rágok a szátokba semmit, az apró szálak, részletek közti kapcsolatot ti magatok találjátok meg, ezzel is interaktívabbá tenni a blogot. Ezt már páran jeleztétek, hogy ez így talán egy kicsit kevés, a következő ügyben kicsit több lesz belőle, megpróbálom jól belőni az értéket. Én mindenesetre imádom olvasni azt ahogyan ti próbáltok rájönni a miértekre, és ennek a lehetőségét minél jobban meg akarom nektek hagyni.

    VálaszTörlés
  5. Kéne csinálnod ott fönt egy olyan menüpontot, hogy ügyek vagy esetek, vagy valami, és ott rendezetten lehetnének az esetek, így megelőzhetnéd a későbbi káoszt valamilyen szinten :D

    VálaszTörlés
  6. Ideiglenes megoldás az oldalsó "Ügyek" nevű archívum, ha ott is túl nagy lesz a káosz akkor majd kitalálok valamit.

    VálaszTörlés
  7. Szerintem jó lett történetileg, én élveztem a nyomozást.

    Véleményem szerint mondjuk izgalmasabb lenne a dolog interakciós része, ha adnál egy bűnügyi helyszínt, X tanut és a kommentelők pedig szabadon világíthatnának rá a nyomokra és kérdezhetnék a tanukat.
    Igaz, ebben az esetben igen fárasztó lenne 100+ kommentre egyenként válaszolnod (pláne, hogy több hsz. dettó ugyanazt kérdezi, mert írója nem olvasta el az előzőeket), de talán működne valahogyan.
    Persze ez csak egy javaslat.

    Még egy tipp: ha elhangzik egy tény (pl. Mr. Black említi a keddi napot), akkor azt nem árt, ha perspektívába lehet helyezni (senki sem hivatkozott se előtte, se utána a hét napjaira), és akkor átláthatóbb lesz az egész.

    Kíváncsi leszek a következő ügyre.

    VálaszTörlés
  8. Csak gratulálni tudok,mind az ötlethez,mind a megvalósításhoz.Nagyon élveztem!Várom a következő ügyet.

    M.J.

    VálaszTörlés
  9. Gondoltam én is erre a kihallgatásos dologra, de szerény véleményem szerint ez minden ügynél nem megvalósítható, pontosan azok miatt amitt írtál. De biztosan ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  10. Ez a kihallgatásos dolog jó ötlet szerintem, és mi lenne ha a tanuk önkéntesen jelentkeznének nálad kiválasztod őket, és nem neked kell kitalálni, hanem akik jelentkeztek rá.

    SGT

    VálaszTörlés
  11. Nagyon jó volt nekem nagyon tetszett ez az egész csak azt hiányolom hogy nincs befejezve kíváncsi lennék pl a búcsúlevélre hogy került oda és pontosan hogy történt a bűncselekmény ja és hogy pontosan miért :)

    VálaszTörlés
  12. Szerintem tényleg jó dolog, ha az ügy közben találgatunk, hogy mi hogyan történhetett, de minden detektívtörténet végén nem csak azt várjuk, hogy ki a gyilkos, hanem hogy pontosan hogy is történt az ügy. Esetleg a teljes megoldást valahogy el lehetne rejteni, hogy az olvashassa el, aki tényleg akarja tudni.

    VálaszTörlés
  13. Én is kíváncsi lennék a "végére",egyelőre csak azt tudjuk hogy Peter volt a gyilkos.De nagyon sok mindent nem tudunk,az eddigiek mind csak találgatások,örülnék ha megtudnám,pontosan hogyan is történt minden :)

    VálaszTörlés
  14. Szerintem a válasz a miértre: Woods ugye rendszeresen átjárt Stacy-hez, persze csak azért, hogy Peter ajándékát megbeszéljék. Peter azonban megtudta hogy Woods oda jár, és mivel Stacy sosem említette, nyilván egyértelmű hogy mire gondolt. Arra, hogy Stacy hűtlen. Erre utalnak Hudson nyomozó azon szavai: ,,életébe került a kedvessége", mármint Stacy-nek, és hogy ,,féltékeny, fülig szerelmes hülye gyerek, aki hirtelen felindulásból tette tönkre az életét". Azon a pár órán átment Stacy-hez, és megfojtotta féltékenységében. Ezt a dulakodást hallotta a szomszéd. Peter nyilván azért hagyta ott Woods bakancsát, hogy gyanúba keverje azt a gyűlölt árulót. Legalábbis ő így vélekedhetett róla.

    VálaszTörlés
  15. Majdnem teljesen pontos, annyi korrekció, hogy a nyom tényleg Woodstól van, a gyilkosság napján hagyta ott, amikor utoljára látta Stacy-t.

    VálaszTörlés
  16. ezt akartam mondani :) jó kis bűnügy volt!

    VálaszTörlés
  17. Lenne egy javaslatom.Mi lenne, ha előre jeleznéd, hogy mikor hozol ki egy új fejezetet, így nem csak az tud "segíteni", aki jól időzít, hanem mindenkinek egyenlő esélye lenne.
    Köszönöm: toxi.mate

    VálaszTörlés
  18. Előre szólok majd ha érkezik az új. Holnap, vagy legkésőbb holnapután egyébként érkezik az új ügy első fejezete.

    VálaszTörlés
  19. Egy kérdésem lenne: Hudson Nyomozó, a történet előre meg van írva vagy a mi hülye beírásaink módosítja éppen mikor melyik irányba, ami megtetszett neked?

    VálaszTörlés
  20. Hát kissé csalódás, hogy Peter volt az... azt hittem, hogy nem ennyire nyilvánvaló, hogy ki volt a tettes :D de hát ez van.. várjuk a következőt ^^

    VálaszTörlés
  21. így utólag visszagondolva nyilvánvaló, de azért szerintem jó volt, mert volt benne csavar is és így csak a végén derült ki teljes bizonyosságal :)

    VálaszTörlés
  22. Egy kérdés maradt: mi a francot jelentenek azok a számok?

    VálaszTörlés
  23. Helló!
    nem tudom valakinek feltűnt-e az elborult lámpa...vagy is hogy miért volt felborulva hisz a gyilkos megfojtotta az áldozatát és lett volna ideje vissza állítani.(ha valaki írta ez akkor bocs de nem szeretném az össze hsz.-t elolvasni az elejétől)
    ez annak a jele lehet, hogy a gyilkos sietve távozott. de miért tette volna. lehet hogy azért mert valahova sietnie kellet amivel alibit csinálhatott magának...
    a másik pedig az hogy egy erősen bealtatózott ember nem fog védekezni. a szomszéd azt mondta hogy úgy hallotta hogy pakolnak...bingó tehát a tettes keresett valamit és elfelejtett visszaállítani a lápát
    ebből két kérdés merül fel:
    1 pontosan mikor halt meg az áldozat(erre utalást nem találtam)ez azért hogy nem-e akkor mikor valaki meglátogatta és így a gyilkos elszelelt.
    2 mi hiányzik a házból( bár ez nem kecsegtet túl sok eredménnyel hisz el volt/van dugva így valószínű nem a mindennapi élethez tartozik)

    VálaszTörlés
  24. jó kis ügy volt ez, kár, hogy 2 napig nem voltam internetközelben, így segíteni sem tudtam. Mellesleg Hudson nyomozó, ha kifogysz az ötletekből, akkor lehet majd beküldeni ügyeket? Még nincs ötletem, de jó szórakozásnak tűnik ;D

    VálaszTörlés
  25. Ezen gondolkodtam, szerintem nagyon jó lenne!

    VálaszTörlés
  26. Hirx:
    1.a lány nem szedett be semmit,azt csak azért rakták oda hogy öngyilkosságnak álcázzák a gyilkosságot
    2.Peter valószínűleg hirtelen felindulásból ölhetett,ezután persze beparázott és mint a legtöbb ember nyomás alatt,ő is hibákat követett el

    M.J.

    VálaszTörlés
  27. De még mindig nem értem, akkor miért zárta be az ajtót? A lámpát eldőlve hagyja, de az ajtót bezárja?

    VálaszTörlés
  28. Remélem a postot még ma este vagy hajnalban fel tudom tenni. Pont rosszkor jött, de két napja nem vagyok otthon, és még három napig nem is leszek, szóval szabadidőm nincs, de teszem amit tudok. Mellesleg ha kifogyok ötletből, ha nem, akkor is küldhettek ötleteket leendő ügyekhez, azt nem garantálom, hogy biztosan felhasználom, de ha igen, vagy akár csak merítek belőle, feltüntetem az ötletgazda nevét.

    VálaszTörlés
  29. és a bucsu levelet mikor és ki irta meg?

    VálaszTörlés
  30. Azt nem ő írta hanem PETER

    VálaszTörlés