2011. júl. 22.

A Stacy Jones ügy - Első fejezet

Név: Stacy Jones
Kor: 24
A halál oka: Ismeretlen.

A lány holttestére szerda délután talált rá az ágyában az édesanyja. A helyszíni jelentés szerint az áldozat mellett találtak egy üres gyógyszeres dobozt, egy búcsúlevelet, és egy papírcetlit számokkal. Stacy Jones jegyben járt. Kikérdeztem az áldozat édesanyját, vőlegényét és az egyik szomszédot.



Az anya:
Mrs. Jones elmodása szerint meg akarta  lepni a lányát, hogy vacsorát vigyen neki, mivel sokat dolgozott, és nem volt ideje főzésre. Többször is csöngetett, de nem nyitottak ajtót, a lakásba a saját, a lányától kapott kulccsal jutott be. Mikor belépett, megtalálta az áldozatot a hálószobában mozdulatlanul, és azonnal hívta a mentőket. Megemlítette, hogy az ágy melletti állólámpa fel volt dőlve. Saját bevallása szerint a lánya életvidám volt, a párjával jól megvoltak, egyetlen problémája a nehéz megélhetése lehetett, ami viszont nem ad okot öngyilkosságra.

A vőlegény:
Peter, aki az áldozatot másfél éve jegyezte el, elmondta, hogy a lányt két napja nem látta, mivel nem tartózkodott a városban, a szüleit látogatta meg. Megemlítette, hogy Stacy az utóbbi időben elég furcsán viselkedett, zaklatott volt, gyakran nem akart találkozni a barátaival, inkább volt egyedül. A fiú nem élt a lánnyal, azonban gyakran látogatta, mivel a közelben dolgozik egy autókereskedésben.

A szomszéd:
Mr. Black mozgássérült, ezért ideje nagy részét otthon tölti, azt mondta hogy egy éve ismeri a lányt, amióta odaköltözött, és mindig is vidámnak tartotta. A szavait idézve: "Kiválló szomszéd volt, mindig nyugodt, tekintettel volt a környezetére, és nekem is sokat segített, hatalmas veszteség." Említette azonban, hogy kedd este, furcsa hangokat hallott Stacy lakásából, "mintha a szobáját rendezte volna át az éjszaka".

Megjegyzések:
Az ösztönöm azt súgja, hogy gyilkosság történt, a lány nem tűnt hajlamosnak az öngyilkosságra, nem volt depressziós, boldog párkapcsolatban élt, és erre utal a feldőlt lámpa és a szomszéd által hallott furcsa hangok is. Az említett papírcetli talán jelenthet valamit, de nem tudom, pontosan mit.

Bizonyítékok:
1. Papírcetli számokkal




2. Üres gyógyszeres doboz



3. Búcsúlevél


"Kedves Anya, Apa és Peter!
Kérlek, ne haragudjatok rám, de nem tudok így tovább élni, egy kudarc az életem, nem találom a helyemet a 
világban, és úgy érzem, nincs kiút. Szeretlek benneteket emlékezzetek rám, és legyetek boldogok!
Stacy"


Érdekes ügy, szükségem van a segítségetekre. 


Utóirat: Ez a blog első bejegyzése, így ez az ügy szolgál majd példaként. A rejtvény a fent írt szövegekben és képekben van elrejtve. Találjátok meg a kapcsolatot, fejtsétek meg a rejtvényt! Akinek vannak ötletei, írja meg komment formájában a post alatt. Aki elsőként adja meg a helyes megfejtést, az kap egy pontot, és elérhetővé teszi az ügy következő fejezetét, ezzel pedig továbbviszi a nyomozás folyamatát. Sikeres nyomozást kívánok!


Hudson Nyomozó

109 megjegyzés:

  1. Két dolog tűnt fel.

    Levélben van egy nagy C elrejtve és talán a számok a búcsúlevélben összefügg a szavak/betűkkel. De még nem jöttem rá pontosan hogyan :S

    VálaszTörlés
  2. szerintem elég gyanús, hogy 1,5 éve jegyben járnak, de nem élnek együtt. ráadásul Peter az öngyilkosságra akarja terelni a gyanút, ezért elég valószínű, hogy vagy ő vagy a szeretője a gyilkos(valószínűleg nincs tanúja arról, hogy nem volt a városban).
    de érdemes lenne ujjlenyomatokat keresni a bizonyítékokon, meg ellenőrizni, hogy a levél a lány kézírásával van e írva.

    VálaszTörlés
  3. meg a holttestet sem ártana megvizsgálni, hogy miben halt meg. (sérülések keresése, vérvizsgálat, stb.)

    VálaszTörlés
  4. Levelben a nagy C betu szerintem is lenyeges valahogy. Halottkemmel vizsgaltassuk meg a holttestet. Valamint vegyunk ujjlenyomatokat!

    VálaszTörlés
  5. Lehet, hogy nincs jelentősége, de milyen gyógyszert szedett be? És furcsa, hogy a levélben a 4. sorban csak egy "a" betű van.

    VálaszTörlés
  6. nem tudom, túl elcsépelt lenne a cetli számait bibliai idézeteknek venni?

    VálaszTörlés
  7. A 4. sorban lévő 2 szó, a nagy C betű, illetve az, hogy a cetli a parkettaléc közepén helyezkedik el, figyelmet érdemel (fentről és lentről egyaránt 2-2 parketta van).

    A cetli értelmén még gondolkodom.

    VálaszTörlés
  8. az is feltűnt, hogy a szomszéd szövegében 2 l-el van a kiváló

    VálaszTörlés
  9. Az anya beszámolójában pedig az 'akarta' után 2 szóköz van.

    VálaszTörlés
  10. Pár dolog feltűnt nekem.

    Először is Peter a vőlegény nagyon tereli a témát,és furcsa, hogy 1 és fél éve házasok de még együtt sem laknak. A második az,hogy mindenki azt állította,hogy a lány életvidám volt, viszont a búcsúlevélben ezt írta a lány HA a lány írta, hogy egy kudarC az élete. Ez a nagy C is utalhat valamire és az eldőlt lámpa is furcsa. A kézírásról mintát kell venni, Stacy írta akkor valószínű az öngyilkosság.

    VálaszTörlés
  11. néhányaan írtátok hogy talán van összefüggés a levél sorainak mennyiségében, de ez ebbena formában szerintem zsákutca, mert böngésző, illetve windows felbontástól függően más mennyiségű sor számolható.... kimásolva a szöveget egy txt-be összesen 4 sor a levél.

    Capowne

    VálaszTörlés
  12. Igen, különböző mennyiségű infó van felbontástól függően, viszont ha megnézed a forráskódot, láthatod, hogy az 'a' betű után van egy sortörés, tehát ezt szándékosan rakták oda.

    "nem találom a helyemet a < /span >< br / >"

    VálaszTörlés
  13. (aki nem értené: lehet hogy különböző mennyiségű szöveg van a sorban, de minden böngészőn, minden felbontáson új sort kezd az a betű után, ami igencsak furcsa)

    VálaszTörlés
  14. pontosan... kimásolva islátható hogy szándékos a bekezdés, de leszáítva a megszólítást, és az aláírást, csak ott van külön bekezdés nyitva

    Capowne

    VálaszTörlés
  15. egyébként ha a számokat átfordítjuk a magyar ÁBéCé-ben elhelyezkedő betűkre (tehát 1=Á, 2=B, -1=Zs) akkor a következő betűket kapjuk:
    O. Z, Ö, K, V, I, Z, ZS, M, N, L
    talán van valami hasznuk, és nem zsákutca... de én nem jöttem rá további összefüggésre, ezért is osztom meg, hátha más többet lát benne mint én

    Capowne

    VálaszTörlés
  16. rosszul írtam a zárójelben a példát... tehát ha 1=A 2=Á 3=B... de szerintem érthető volt

    Capowne

    VálaszTörlés
  17. Szerintem a számok egy-egy betűit jeölhetik. Most azzal kombinálgatok

    VálaszTörlés
  18. A levél egy-egy betűit*

    VálaszTörlés
  19. ha a vőlegény igazat mondott, és valóban több időt töltött otthon ahelyett hogy a barátaival találkozzon, talán lehet valami összefüggés a mozgássérült szomszéddal, aki többnyire csak otthon tartózkodik. elképzelhető hogy a lány azért töltött sok időt otthon, mert segíteni próbált a szomszédjának, aki valamiért rossz hatással lehetett rá, és ezért volt zaklatott.

    Capowne

    VálaszTörlés
  20. A gyógyszeres dobozban mi volt? Mert nekem C vitaminnak tűnik :D

    VálaszTörlés
  21. Nekem az anya gyanús... a számokat még nem sikerült megfejtenem, viszont: Feltűnően minden jel arra mutat, hogy a vőlegény a gyilkos, szóval nem hinném, hogy ő volt az. Mr. Black kedd este zajokat hallott... Amennyiben Black idős, akkor lehet, hogy a lámpát hallotta, mivel mint tudjuk az idős emberek szeretnek túlozni a szomszédjaikkal kapcsolattal (sok esetben), ha meg fiatal nem tudom... Viszont ott van az anyja. Szerda délután vacsorát vinni (mivel akkor találtak rá a lányra)? Arról meg nem is beszélve, hogy a lány sokat dolgozik, ergo nem fog többször is csöngetni, mivel számít rá, hogy a lánya valószínűleg otthon sincs. Továbbá, Mrs. Jones egy anya.. lehet nem nézte jó szemmel lányának Peterrel folytatott kapcsolatát, ezért nem is éltek együtt, hogy a családi vitákat elkerüljék. Szerintem az anya volt az... vagy pedig Mr. Black, aki feltűnően ártatlannak tűnik... lehet a levélben a C az ő nevére utal ^^ Szóval első számú gyanúsítottam az anya a második pedig a szomszéd

    VálaszTörlés
  22. Azt mondjuk nem értem, hogy ha öngyilkosság volt, minek hagy rejtvényt? Ha meg nem akkor a gyilkos minek hagyna nyomot? Lehet, hogy ez a cetlis dolog valami elterelés :)

    VálaszTörlés
  23. Capowne a szomszéd nemhiszem, hogy lehetett mert Stacy a házban holt meg viszont a szomszéd nem igazán tudott osa átmenni és megölni de lehet, hogy valamivel felzaklatta, de nem it tudta volna megölni mert toloszékből nem olyan könnyű

    VálaszTörlés
  24. Fean esetleg lehetséges, hogy a szomszéd segítségért ment át hozzá, majd a gyógyszeres dobozában kicserélte a pirulákat valamire... mondjuk ez azért kizárható, mert akkor nem tudja kényszeríteni ilyen levél írására... de lehet valami olyan szert etetett meg vele amivel befolyásolni tudta

    VálaszTörlés
  25. Igazad lehet de az sehol sincs írva, hogy Stacy gyógyszereket szedett volna

    VálaszTörlés
  26. jó lenne rájönni a számok jelentésére... addig találgatni se nagyon érdemes ameddig arról nem tudjuk hogy micsoda.... de talán azon kéne elgondolkozni hogy milyen dolgokat takarhat az a sok szám egyáltalán? ha jelet akart volna hagyni, akkor miért nem írt le konkrétumot? ezek a számok szerintem nem egyértelmű üzenetek... arra kéne rájönni hogy miért írhatta le ezeket egyáltalán, és akkor rájövünk hogy mit jelentenek

    Capowne

    VálaszTörlés
  27. Igaz.... már alig várom a Második fejezetét a történetnek :D ez még így nagyon kevés... remélem a halottkém (vagy mi a csoda) mond valami hasznosat, hogy találtak-e valamit a lány szervezetében vagy valami.. Amúgy lehet a levélben a C-től kell számolni a számokat (értitek na..), de eddig nekem úgy nem sok minden jött ki

    VálaszTörlés
  28. A levélen minden szám után egy pont van , viszont a 18 után egy nagy vesző.

    VálaszTörlés
  29. Capowne a számokat szerintem a gyilkos hagyta jelezni, hogy nem is öngyilkosság volt? De azért a levél arra utal, hogy öngyilkos lett Stacy

    VálaszTörlés
  30. Capowne igazad van, viszont a halál körülményeiről semmi említés, csak annyi, hogy az ágyban találták... ha legalább annyi lenne írva, hogy külső sérülésnek semmi jelen. Felettébb gyanús az is, hogyha gyógyszerrel mérgezik meg vagy valami, és kényszerítik a levél írására esetleg egy pisztollyal akkor nem hiszem, hogy arra lenne ideje szegény lánynak, hogy számolgassa a betűket...

    VálaszTörlés
  31. De miért kódolta volna a gyilkos nevét Stacy?

    VálaszTörlés
  32. A gyilkos kódolta a saját nevét szerintem de Stacyt kényszeríthette az írásra

    VálaszTörlés
  33. A szomszéd szerint "mintha a szobáját rendezte volna át az éjszaka" Igaz Peter nem lakot ott de mivel másfél éve jegyesek ezért lehetek ott cuccai lehet öt akarta "kidobni" csak benyitott hozzá és megölte

    VálaszTörlés
  34. Fean de minek kódolná a gyilkos a nevét :D? Bár lehet, hogy bűntudata volt, szóval azt akarja, hogy elkapják

    VálaszTörlés
  35. Talán a gyógyszer nem is Stacy gyógyszere volt.Hanem a szomszédé, akiről tudjuk hogy mozgássérült, és lehet miután megölte Stacyt beakarta venni a gyógyszerét, de üres volt a doboz, és megfeledkezve magáról ledobta a földre.
    A cetli pedig kapcsolatba lehet azzal, hogy Stacz rájött valamire a szomszédjával kapcsolatban, vagy talán egy széf kódja lehet.Illetve a gyógyszerrel kapcsolatban lehet, hogy valóban bevette Stacy, de akkor is valaki kényszerithette rá.Talán a gyógyszer tulajdonosa(aki szerintem a szomszéd).

    VálaszTörlés
  36. Stacynek lehetett valami kódja szerintem vagy a gyógyszerekről valami a cetlin

    VálaszTörlés
  37. a számok szerintem is inkább valami hétköznapibb dologhoz kapcsolódnak (talán valamilyen zár kombináció vagy ilyesmi) és véletlenül hagyták ott

    Capowne

    VálaszTörlés
  38. Rhea vagyok:
    Az én elméletem:
    Az anya egyik este meglátogatja a lányát. Valami miatt vitába keverednek, a lányt fellöki az anya, az beveri a fejét (és elsodorja a lámpát).
    A lány meghal, az anya megijed. Egy üres gyógyszeres dobozt tesz a lány mellé és összevissza számokat irkál le egy lapra, hogy félre vezesse a nyomozókat. Másnak elmegy újra a házba és felhívja a rendőrséget.
    (Y) pacsi :D jobb ötletem nincs :)

    VálaszTörlés
  39. Egy mozgás sérült attól még h nem tud menni nem feltétlen kell gyógyszert szednie Peter mondta h a lány mostanában zaklatott volt és lehet arra szedte a bogyókat

    VálaszTörlés
  40. Rhea de ez még mindig nem magyarázat a búcsúlevélre, szóval szerintem nem véletlen volt, vagy a levelet más írta....

    VálaszTörlés
  41. Rhea:
    Anyuci írta azt is :D hiszen azt akarta elhitetni, hogy öngyilkosság lett.

    VálaszTörlés
  42. Amúgy a számos papír meg van égve!! Most vettem észre. De ennek szerintem nincsen köze a gyilkossághoz, mivel a számok eleve úgy íródtak, hogy lefelé mennek, tehát már az előtt ilyen volt a papír, hogy írtak volna rá.

    VálaszTörlés
  43. Nekem egy dolog tűnt fel, a levél első száma 24, ami megegyezik Stacy korával

    VálaszTörlés
  44. Nekem az anya vallomása volt fura:D most képzeljétek el a helyzetet szülőként: mentek haza a gyerkőchöz, nem nyit ajtót, bementek, mozdulatlanul látjátok feküdni az ÁGYÁBAN (nem a földön!) és később emlékeztek arra, h fel volt dőlve egy lámpa? hát nem tudom..fura.:D már úgy értve, h normális esetben minden szülő elveszti a fejét, hisztériás állapotában csoda, ha meg tudja állapítani a gyereke kézírását, nemh még emlékezzen is, mi hogy volt a szobában. Aztán lehet ez a feltételezés is zsákutca, dehát ilyen esetekben mindenkire gyanakvó szemmel kell nézni :)
    Kár, h a jelentésben nincs benne, h Stacy-nek van-e széfje, vagy találtak-e vmi pici kulcsot, mert akkor ki lehetne zárni azt, h ezek a számok vmi kombinációt takarnak.
    A levéllel kapcsolatban: hiányzik egy vessző a Szeretlek benneteket után.

    VálaszTörlés
  45. Még valami feltűnt, a levélben megszólítják az apát is, akiről egyébként szó se esik. Talán Stacy félárva és igy próbál üzenni, hogy valami nem stimmel.

    Guybrush Threepwood. :D

    VálaszTörlés
  46. A Magyar ABC betűit tekintve, a számos papírral összevetve eddig jutottam el:
    24-2 (azaz a huszonnegyedik betűtől kettőt visszalépve): N
    26: Ö
    18-3: I
    15-2: GY

    Ezen a ponton elakadtam, ha kevergetjük kijön, hogy "ÖNGYI..." és lenne valami folytatás, de nem tudom tovább értelmezni. Remélem van valami lényegi része ennek is.

    VálaszTörlés
  47. Valaki írta h egy széf kombináció lehetett mivel Stacy-nek voltak pénz gondjai övé nem lehetett a széf de viszont Peter-é igen aki egy auto kereskedésben dolgozott (jó lenne meg tudni hogy menyit keresett és milyen beosztásban volt) lehet Stacy ki akarta rabolni a jegyesét csak rajta kapta Peter ezért megölte és irt saját maga egy búcsú levelet de ilyen alapon az anyja is lehetett akinek szintén Peter pénze kellet

    VálaszTörlés
  48. majdnem jól gondoltátok a betűs-számos teóriát.

    ha a számokat átírjuk a magyar bővített ABC betűire, akkor a "O. Z, Ö, K, V, I, Z, ZS, M, N, L" betűket kapjuk, mint ahogy Capowne is írta. De ha nem az ABC elejétől, hanem a (levélben is kiemelt) C betűtől kezdjük akkor a következőt kapjuk:
    "p á r n a l á b ny o m"
    ebből ugye kivehető 2 értelmes magyar szó is: párna, és lábnyom. Mivel az ágyában találták meg, valószínűleg tartom a párnával történő megfojtást, és mivel lábnyommal nem lehet gyilkolni (;D) ezért valószínüleg egy nyom. A lábnyomot meg kell keresni, innen könnyen kiszűrhető a tettes:
    - ha férficipő lábnyom, akkor Peter a gyilkos
    - ha női cipő lábnyom, akkor az Mrs. Jones
    a szomszédot kizártnak tartom, mivel mozgássérült nem nagyon hagy lábnyomot, bár nemtudom, hogy kerekesszékes, vagy falábú, de egyikkel sem tudna egy alvó ember mellé lopakodni.
    A leggyanúsabb Peter. Lábnyomot ellenőriztetni, egyeztetni, szüleit kikérdezni a megfelelő alibihez, valamint megtudni, hogy hány perc/óra útra van a szülei háza, az áldozat házától (már ha egyáltalán ott tartózkodott)

    Ügy megoldva, MrRogerRamone leköszönt

    VálaszTörlés
  49. blady, az anya volt szerintem és arra a lámpára nagyon fontos, hogy emlékezzen is csak mivel, ha bemegy a szobába, ott fekszik a lánya... mire gondolna az ember pl? Arra, hogy alszik... viszont ha ott van a földön egy lámpa, meg egy gyógyszeres doboz, az már magyarázza azt, hogy miért hívja a mentőket, és miért hiszi az anya hogy baj van

    VálaszTörlés
  50. ejjha MrRogerRamone ez ügyes volt:D

    VálaszTörlés
  51. de ha úgy nézed, oda rakhatta ő is :D amúgy meg inkább csak a gyógyszeres dobozon akadna meg a szemed, nem a lámpán

    VálaszTörlés
  52. Érdekesek ezek a számok. Nem tudom mire utalhatnak. Az első szám Stacy kora, így jó lenne tudni a többiek születésnapját, talán el van rejtve benne egy dátum.

    Illetve fontos lenne megnézni, hogy a cetlit és a levelet ugyanaz az ember írta-e.

    VálaszTörlés
  53. MrRogerRamone mellesleg
    De nekem attól még gyanús... párnalábnyom... ez 12 betű, és sokkal több szám van... ráadásul ha megfolyatják akkor utána nem ír valaki ilyet :D vagy a gyilkos amíg sétált a lakásban a nő gyorsan megszámolta a betűket meg minden és felírta :D? De az akkor is feltűnő a gyilkosnak.. nekem valami itt nem stimmel, vagy csak a blogbejegyzést író személy nem figyelt erre eléggé ;)

    VálaszTörlés
  54. Az egyetlen megoldatlan kérdés az, honnan ez a számos papír, plusz a búcsúlevél, amelyek összetételével ilyen hirtelen megoldható a rejtély. A gyilkos hagyott hátra két nyomot is ami alapján rátalálhatnak? Ezek nem olyan véletlenszerűek mint például egy ujjlenyomat, szóval ha reális végénél akarjuk megfogni a dolgokat, akkor a nyomok nem az igazi tetteshez fognak vezetni, hanem ahhoz, akihez az igazi tettes akarja, hogy vezessenek.

    VálaszTörlés
  55. de a "p á r n a l á b ny o m" lehet azt jelenti h a párnán van egy lábnyom

    VálaszTörlés
  56. MrRogerRamone, szép volt! :D De kérdés, hogy ki hagyta a nyomokat. Ha Stacy-t megfojtotta valaki, akkor ő nyilván nem hagyta. A gyilkos meg miért hagyta volna ott?

    VálaszTörlés
  57. A lámpáról meg annyit, hogy az ágy mellett volt fellökve, így valószínű, hogy az áldozat döntötte fel, miközben fojtogatták. Valószínűleg nagyobb dulakodás is történt, ha már a szomszéd azt gondolta h átrendezi a szobát.

    MrRogerRamone

    VálaszTörlés
  58. nagyon jó... gratulálok a két szó megtalálásáért. de ez még nem bizonyíték semmire, a többi szerintem még csak találgatás, és ez eddig fél megoldás

    Capowne

    VálaszTörlés
  59. lehet hogy a tolószékes kamu mozgássérült ? jólenne tudni mióta ül tolószékbe :O

    VálaszTörlés
  60. szerintem minden lehetőség ki lett aknázva jelenleg :D szóval várjuk a második fejezetet, hogy több információt kapjunk

    VálaszTörlés
  61. mea culpa, visszavonom a lámpás dolgot, tudatosult h állólámpáról vala szó :D még reggel van..

    VálaszTörlés
  62. épp ez az....ha nincs tégla nem lehet házat építeni. Megtalálták a filcet amivel írták a számokat? azon lehetnek ujjlenyomatok..

    Rayzen

    VálaszTörlés
  63. a búcsú levélben az "a" betűnél olyan mintha két részbe lett volna szedve a levél és így néz ki a 2dik rész "világban, és úgy érzem, nincs kiút. Szeretlek benneteket emlékezzetek rám, és legyetek boldogok!"

    "ÉS ÚGY ÉRZEM NINCS KIÚT" lehet hogy a csaj drogos volt ez magyarázza a gyógyszerest dobozt ami üres volt hívta a drogfutárt és mivel anyagi gondjai voltak a csajnak nem tudott fizetni és már volt tartozása a drogot az is magyarázza h nem ment a barátai közé és az utcára se nagyon

    VálaszTörlés
  64. Vagy akár az is lehet, hogy Stacy szedte a gyógyszert és az anyja ezt tudta és kicserélte a gyógyszereket kábítószerekre és az anyja is írhatta a levelet mert egyezhet az írásuk...mégis cak a lánya

    VálaszTörlés
  65. igen, akárhogy is nézem, ennek még szerintem kéne hogy legyen valami folytatásnak... ez a két szó akármire is mutat, egy lábnyom nem lehet bizonyíték, hiszen az anya, és Peter számára is volt bejárás, tehát bármikor oda kerülhetett a lábnyomuk... azon túl a párna után sem hiszem hogy egyértelműen fojtásra kell gondolni... igaz nem volt pontosítva hogy mi okozta a lány halálát, de rövid vizsgálás után is kideríthető hogyha fulladás okozta a halálát. azon túl, így körülbelül semmi értelme nem lenne a gyógyszereknek, vagy legalábbis így hiányzik a történetből... a megfejtésnek olyannak kéne lennie, amiben ezek a jelek is beilleszthetőek, máskülönben nem kerek a sztori.

    Capowne

    VálaszTörlés
  66. de akkor minek adagolná túl magát? meg a lámpa magától dőlt el?

    Rayzen

    VálaszTörlés
  67. hmm... Furcsa, hogy Stacy fura viselkedését csak a vőlegény említi! Ha az anyja csak úgy ebédet hoz neki, az arra utal, hogy közel lakik, és hogy gyakran látogatja a lányát, és fenntartják a kapcsolatot. Másként honnan tudta volna, hogy Stacy-nek nem volt ideje vacsorát főzni? Érdekes, hogy az anyának még sem tűnt fel semmi, holott a vőlegény sem él együtt az áldozattal. Ez mindenképpen gyanús. Továbbá ott van az a szám, amit a szomszéd említ: ,,1 éve ismerem". Ez pont fél évvel az eljegyzés után van, szerintem ennek is van jelentősége. Stacy sokat segített Mr. Black-nak, lehet hogy románc alakult ki közöttük, és Stacy talán a bűntudat miatt lett öngyilkos? Szerintem ez nem valószínű. De lehet hogy Mr. Black féltékeny lett a vőlegényre? Akkor miért Stacy-t ölte meg? Miért nem a vőlegényt? Rengeteg kérdés, a számokról még én sem tudom, hogy micsoda...

    VálaszTörlés
  68. A kézírás egyáltalán nem örökletes dolog, ezt szerintem simán el is lehet vetni, Fean

    VálaszTörlés
  69. Akkor szerintem több megoldás nem nagyon lehet

    VálaszTörlés
  70. A szomszéd ideje nagy részét otthon tölti tehát nem dolgozik max elmegy vásárolni...nem hinném hogy egy 24 éves lány és egy 60 fölötti férfi között románc alakulna ki miközben vőlegénye van :S nem azt mondom lehetséges de nem hiszem hogy ilyen perverz dolog lenne a megfejtéshez a kulcs XD

    Rayzen

    VálaszTörlés
  71. "arra utal, hogy közel lakik, és hogy gyakran látogatja a lányát, és fenntartják a kapcsolatot."

    Ez esetben nem azt mondta volna, h "egyetlen problémája a nehéz megélhetése LEHETETT"

    VálaszTörlés
  72. Rayzen azt nem írja, hogy hány éves a szomszéd lehet, hogy 24 éves ő is

    VálaszTörlés
  73. Nekem valamiért az a benyomásom van, hogy Stacy öngyilkos akart lenni, viszont a végén valaki más ölte meg. Talán már bevette a gyógyszereket, épp a búcsúlevelét írta, mikor megölték, és szerintem a gyilkosa fejezte be a levelet a sortöréstől, a C-t is ő írta át.

    VálaszTörlés
  74. 24 évesen dolgozni szokás....és képzeld a mozgás sérülteknek is van munkahelyük (személyes tapasztalat)vagy ha annyira rossz az állapota akkor meg nem egyedül él. Nyilván való hogy a szomszéd pont eme tulajdonsága miatt nem lehet a gyilkos, viszont szemtanú(ez esettben fültanú) lehet. De ez csak egy ötlet :D még ha rossz is.

    Rayzen

    VálaszTörlés
  75. Szerintem az is lényeges lehet, hogy mi volt a lány munkája.

    Szabee

    VálaszTörlés
  76. egyébként azt elfelejtettem megjegyezni, h ez a Netdetektív egy baromi jó ötlet volt, pacsi a kitalálónak :)

    VálaszTörlés
  77. MEGVAN! Minden felesleges félrevezetés, a megoldás egyértelmű: az anya tette:) Ugyanis: Az anya azt mondja: Stacy-nek nem volt ideje vacsorát készíteni. Ezt honnan veszi? A lány előző éjszaka, vagy este halt meg, az anya nem tudhat így semmit az egész napjáról, és az anya ezért nem vette észre Stacy fura viselkedését. Vagyis észrevette, mert miatta volt. Talán összeszólalkozott a lánnyal, vagy csúnyán összevesztek, és a lány ezért volt olyan rossz passzban. Előző este az anya odament, idegesen, valamin csúnyán összekaptak, dulakodtak, felborult a lámpa, ezt a dulakodást hallotta a szomszéd. Az ügy nem említi, hogy Stacy-nek voltak-e külső sérülései, így valószínűleg nem. Az anya dühösen elment. Majd az éjszaka visszatért, bement a saját kulcsával, és álmában megfojtotta Stacy-t, majd lenyelette vele - tudjátok, úgy mikor kacsát tömünk - a gyógyszert. Odatette a búcsúlevelet. Már csak 2 dolog nem vág ide: az anya vallomása, és a cetli:S Az anya ugyanis azt mondta, a lánynak nincs oka öngyilkosságra. Sőt, életvidámnak festette. A cetli pedig továbbra se tudom, mit jelent...

    VálaszTörlés
  78. "A rejtvény a fent írt szövegekben és képekben van elrejtve"
    Szerintem túl sokat elmélkedünk olyan dolgokról amik nincsenek benne a szövegben, se a képeken... találgatni szerintem nincsen értelme, ha a megoldás valóban megtalálható a szövegben, ahogy azt az író mondta. Viszont tényleg lövésem sincsena folytatásról... mivel ez az első rejtvény, talán valamilyen segítséget kaphatnánk még, mert eléggé eltévedünk így támpont nélkül.

    Capowne

    VálaszTörlés
  79. Mark01 én is az anyára tippelek, de a te indokod több helyen is hibás.. "Ugyanis: Az anya azt mondja: Stacy-nek nem volt ideje vacsorát készíteni. Ezt honnan veszi?" Ezt nem feltétlenül a jelenre érette a vallomásában, hanem általánosan.

    VálaszTörlés
  80. Jó lenne most egy folytatás mert ez így nem világos :) Vagy az anya vagy a férje volt esetleg öngyilkosság de szerintem a szomszéd nem, de lehet hogy ő sem mondott el mindent

    VálaszTörlés
  81. Lesz gondolom 2. fejezet, szóval lesznek újabb nyomok, lehet, hogy olyanok is amiket elmondtunk. Gondolom :D

    VálaszTörlés
  82. Nos, az utóiratban azt írja, hogy akkor nyílik meg a következő fejezet, ha megfejtjük a rejtvényt.:S

    VálaszTörlés
  83. Szerintem nem az anya volt, öngyilkosnak itéli a lányt mert bejei voltak, az anya meg rácáfól erre , ez igy értelmetlen lépés az anya részéről, ezért lehet Peter mert ő szerinte volt csak depi

    VálaszTörlés
  84. Akkor viszont hamarosan jön mert a lábnyom párna meg van fejtve :D

    VálaszTörlés
  85. Sikeres volt a megfejtés, MrRogerRamone kapja az első pontot, nemsokára többet is mondok. Kis türelmet

    VálaszTörlés
  86. Névtelen írta...
    majdnem jól gondoltátok a betűs-számos teóriát.

    ha a számokat átírjuk a magyar bővített ABC betűire, akkor a "O. Z, Ö, K, V, I, Z, ZS, M, N, L" betűket kapjuk, mint ahogy Capowne is írta. De ha nem az ABC elejétől, hanem a (levélben is kiemelt) C betűtől kezdjük akkor a következőt kapjuk:
    "p á r n a l á b ny o m"
    ebből ugye kivehető 2 értelmes magyar szó is: párna, és lábnyom. Mivel az ágyában találták meg, valószínűleg tartom a párnával történő megfojtást, és mivel lábnyommal nem lehet gyilkolni (;D) ezért valószínüleg egy nyom. A lábnyomot meg kell keresni, innen könnyen kiszűrhető a tettes:
    - ha férficipő lábnyom, akkor Peter a gyilkos
    - ha női cipő lábnyom, akkor az Mrs. Jones
    a szomszédot kizártnak tartom, mivel mozgássérült nem nagyon hagy lábnyomot, bár nemtudom, hogy kerekesszékes, vagy falábú, de egyikkel sem tudna egy alvó ember mellé lopakodni.
    A leggyanúsabb Peter. Lábnyomot ellenőriztetni, egyeztetni, szüleit kikérdezni a megfelelő alibihez, valamint megtudni, hogy hány perc/óra útra van a szülei háza, az áldozat házától (már ha egyáltalán ott tartózkodott)

    Ügy megoldva, MrRogerRamone leköszönt

    VálaszTörlés
  87. Afölött mondjuk sokan átsiklottatok, hogy Peternek (elvileg) tökéletes alibije volt a gyilkosság időpontjára:
    "a lányt két napja nem látta, mivel nem tartózkodott a városban, a szüleit látogatta meg."
    mivel eddig nem találtunk olyan jelet sem a számok alapján (amiket én elkönyvelek a lábnyom, és a párna szó takarásának, mert ez véletlen nem lehet) sem a búcsúlevélben, tehát vehetjük igaznak egyenlőre. így Peter szerintem kizárva.
    ha már találgatás akkor megosztom az enyémet:
    1:Peter szerintem az elöbb említett alibi miatt közvetlenül nem vehetett részt gyilkosságban.
    2: Nem mondom hogy az anya biztos, hogy ártatlan, de valójában ő rá mutat a legkevesebb bizonyíték (elvonatkoztatva mondom ezt a sok találgatástól)
    3: Szerintem a legtöbb jel a mozgássérült szomszédra utal.
    -Előszöris csak az ő szempontjából tudnék épkézláb indítékot elképzelni (például reménytelen szerelem a lány irányt, stb).
    -továbbá ott van Peter vallomásában az utalás arra, hogy a lány több időt töltött otthon az elmult időben, akárcsak a nyomorék szomszéd... kitudja milyen okból, de ez akkor is egy kapocs.
    - a gyógyszer is ebben a variációban a legjobban kapcsolható a történésekhez a következő módon: a szomszéd mozgás korlátozottsága megmagyarázhatná, hogy miért mérgezés, és miért nem valmivel erőszakosabb módon okozták a halálát, valamint egy mozgás sérült embernek feltételezhető hogy felírt az orvos olyan erős fájdalomcsillapítókat a balesete környékén, vagy akár kezelésre, amik nagy dózisban halálosak.
    - és végül ott van az egyik megtalált szó ami szerintem kapcsolható: egy lábynom tulajdonképpen akkor lenne csavarosan köthető az egészhez, ha egy olyan embertől származik, aki elvileg nem is tud lábra állni... ez persze csak egy gondolat.
    a párnával kapcsolatban tanácstalan avgyok, és tulajdonképpen ennyi az öszes amire rá tudtam jönni ezekből az infókból... talán más okosabb lesz, de remélem segíthettem.

    Capowne

    VálaszTörlés
  88. Gondolom hogy a számok koordináták lehetnek mert azokban vannak pontok és kötőjelek utánanéztem google earthben és illinois 3, IL -re találtam az első számokkal a második pedig több lehetőség Mexikóban egy város cancún quintana roo börtön is ott van ha ezzel segítettem valakinek akkor
    CryKoly voltam 13 éves

    VálaszTörlés
  89. Wow, ti aztán nagyon belelendültetek :)
    nem gondoltam volna, hogy ennyire jól sikerül a reklám, örülök neki.

    Várom én is a folytatást

    VálaszTörlés
  90. Tények feljegyzése:

    -Mrs. Jonesnak volt kulcsa a lánya lakásához.
    -Stacy sokat dolgozott, de így is anyagi gondokkal küszködött.
    -Peter egy autokereskedésben dolgozik.
    -Peter és Stacy már másfél éve jegyesek, ám egy éve, amikor Stacy költözött, mégsem Peterrel közös lakásba ment.
    -Felborult állólámpa, gyógyszeresdoboz és cetli a földön.
    -Több ponton is furcsa búcsúlevél (vastag C betű, indokolatlan sortörés).

    VálaszTörlés
  91. Szerintem a képekben rejlő rejtvényt megoldottuk,ez a "párnalábnyom".Ezzel az ügy első részét megoldottuk,szerintem több dolgunk nincs ezzel a fejezettel,mivel nincs is benne több lényeges információ...várjuk a folytatást!

    VálaszTörlés
  92. És az nem lehet, hogy gyógyszeres túladagolásban halt meg? Mert a gyógyszeres doboz üres és a szomszéd szerint "mintha a szobáját rendezte volna át az éjszaka" lehet, hogy depresszióba került valamitől és ledöntötte a lámpát. De mondjuk ez hülyeség. :D De lehet, hogy a párja megcsalta és a gyógyszerek nyugtatók voltak, amiből viszont túl soakt szedett be és amikor nyugovóra tért a gyóygszerek hatni kezdtek. De az is lehet, hogy az öngyilkosságnak csak ezt a fajtáját választotta!

    VálaszTörlés
  93. Köszönöm szépen a pontot :D

    A gyógyszeres dobozra is volna egy kis teóriám, de ez már nagyrészint fantáziálgatás, nincs semmi bizonyíték, csupán egy ésszerű magyarázat.

    Tegyük fel, hogy az éjjeli szekrényen tárolta Tracy a gyógyszerét (fogamzásgátlót, fejfájás csillapítót, de lehet, hogy csak vitamint, ez most úgymond "lényegtelen"), amit általában lefekvés előtt be szokott venni. A gyilkos kicserélte a tablettákat altatóra, ezzel megkönnyítve majd magának, az álmában való megfojtást. Viszont az altató nem hatott eléggé (vagy be sem vette, mert vagy észrevette a pirulák közötti különbséget, vagy egyszerűen nem volt szüksége rá, hogy bevegye), ezáltal a párnával való fojtás közben az áldozat felébredt, és a kapálózás közben leverte a gyógyszeres dobozt, és az állólámpát is.

    De ez már tényleg csak fikció :D

    Mellesleg ha szabad kérdeznem, akkor a pontok számolva lesznek valahol, vagy csak jegyezzük magunknak? :)

    VálaszTörlés
  94. Ahogy nézem a TopListára már felkerült a pontod. :)

    VálaszTörlés
  95. Teendők és kérdések jegyzéke:

    Az áldozat és a tetthely összekapcsolása:
    -Ujjlenyomatok a gyógyszeres dobozon, a számos cetlin, az állólámpán és a búcsúlevelen.
    -Vérvizsgálat.
    -Stacy milyen ruhában feküdt az ágyon?
    -Hol volt Stacy lakáskulcsa?

    Gyanúsított 1: Stacy Jones

    GY1 és a tetthely összekapcsolása:
    Lásd áldozat és a tetthely összekapcsolása

    GY1 és bűntett összekapcsolása:
    -Hol dolgozott Stacy?
    -Barátok/munkatársak megkérdezése Stacy hangulatáról.
    -Személyes íratok (levelek, e-mail fiók) átnézése.

    Gyanusított 2: Mrs. Jones

    GY2 és tetthely összekapcsolása:
    -Ujjlenyomat a telefonon.
    -Mentőhívás hanganyagának lekérése.
    -Mi volt az étel, amit vitt?
    -Milyen messze lakik lányától?
    -Kézírásminta.

    GY2 és bűntett összekapcsolása:
    -Anya és lánya viszonya Peter, és Stacy egyéb ismerősei szerint.

    Gyanusított 3: Peter

    GY3 és tetthely összekapcsolása:
    -Alibi ellenőrzése, szülők megkérdezése, és utazása tényének megvizsgálása (pl. vonatjegy).
    -Kézírásminta.
    -Volt-e Peternek kulcsa Stacy lakásához?

    GY3 és bűntett összekapcsolása:
    -Peter és menyasszonyának viszonya ismerősök szerint.
    -Magyarázat kérése a különélésre (lásd még tények, négyes pont) és az esküvő halogatására.

    Így elsőre ennyi :)

    VálaszTörlés
  96. A halottkém megvizsgálhatná a gyógyszert, újlenyomatot vehetne stb...

    Nekem kijött ilyesmi(lehet hülyeség): Nöi GyBllyj
    vagy ahogy előttem is mondták Öngyil...

    VálaszTörlés
  97. Eszméletlen milyen remek történeteket kreáltok! Csak ámulok és nézek, néhány komment annyira remek, fantasztikus nyomozók vagytok, az már egyszer szent. A folytatás hamarosan érkezik. ;)

    VálaszTörlés
  98. Azt is írja hogy Stacy anyja csak kulccsal tudott bemenni. Ezek szerint csak az lehetett a tettes akinek volt kulcsa a lány lakásához. Vagyis vagy az édesanya vagy Peter lehet a tettes. Ki kell kérdezni őket hogy hol voltak Szerda délelőtt és hogy van-e alibijük.

    VálaszTörlés
  99. Szerintem az egy C-vitaminos doboz.

    VálaszTörlés
  100. Ezt én nem értem. Szóval megölik, de előtte még lekódolja egy papírra (jó kis fejmatematikus a csajszi) amit egy búcsú levél alapján ír, hogy majd a párnák közt hal meg és lesz egy lábnyom is.

    Bejön a pasija aztán rákényszeríti hogy írjon egy búcsú levelet. Ha nem így történne akkor nem tudna a "C"-re kódolni. Aztán megvárja a pasija hogy egy cetlire lekódolja azt hogy a JŐVŐLÁTÁSÁBÓL tudja hogy párnák közt hal meg, meg a lábnyom ahelyett hogy a gyilkos nevét kódolná le. Max a lábnyomra még mondhatom, hogy amikor ajtót nyitott akkor akkor látta, hogy a pasija bemocskolja a parkettát. Amúgy ha valaki otthon van nem veszi ki a zárból a kulcsot amikor BELŰLRŐL bezárja, szóval aki be akar jönni az nem tud, hiába van kulcs nála.

    VálaszTörlés
  101. szerintem a csaj eldöntöte a lámpát be nyelte a gyógyszert és meg irta a levelet peter cipöjével alaposan meg csinálta a nyomokat hogy rá terelje a gyanút a a kód meg vagy ház számok vagy egy kód pl telefon széf stb attól füg mi van a házban.

    VálaszTörlés
  102. Én nem nagyon jöttem rá hogy pontosan mi is van az ügyben, előttem már sokan írták hogy másfél éve meg stb, na de elkezdtem számolgatni a papírfecnin lévő számokkal és az ábécével. Ha a számokat összeadjuk illetve kivonjuk, úgy hogy ha nincs előtte - akkor az hozzáadást jelent, úgy 131 jön ki. Ha viszont úgy számolunk hogy minden szám a papíron egy-egy betűt jelent a magyar ábécéből, és a mínusz számokat hátulról számoltuk, úgy ezek a betűk jönnek ki: o, z, ö, k, y, i, z, zs, l, ly, j. És ugye ottvan még az a bizonyos C betű is. Nos ezekkel a betűkkel nem találtam anagrammát semmilyen magyar szóra sem. Az angol ábécé szerint x, y, z, r, x, o, y, z, s, t, q. Ezeknek a betűknek sincs anagrammájuk. Szóval nagyon nem tudok mást mondani mint az előttem kommentelők.

    VálaszTörlés
  103. A gyilkos biztos tereli a gyanút a számokkal.A lesz a gyilkos akit legelőször kizárunk a számok alapján.

    VálaszTörlés
  104. szerintem a számok földrajzi koordináták

    VálaszTörlés